Szerző: Koi Tamás

2019. november 5. 12:00

Íme a Facebook új logója

Megváltoztatta évek óta használt, a közösségi hálózattal azonos logóját a Facebook Inc. A betűtípus mellett változott a szín is, de az appok jól ismert arculatát ez nem befolyásolja.

Időről-időre minden cég eljut arra a szintre, hogy kisebb-nagyobb mértékben megújítsa arculatát - úgy látszik ez a pont most jött el a Facebooknál, mely tegnap leleplezte új logóját. A megújult betűtípus, az all caps szedés és a színvariáció a cég szerint egyaránt a transzparencia jegyében született, egyben tükrözve a cég platformjainak sokszínűségét. Íme:

facebook_rebrand

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A színek közül a kék a világ legnagyobb közösségi platformját jelképezi, mely egyben a cég nevét viseli, a zöld a szintén a Facebook tulajdonában lévő WhatsAppot. a másik három pedig az Instagramot (hogy utóbbinak miért jutott három szín a palettán, az nem teljesen világos). 

Fontos, hogy a Facebook app jól ismert arculata ezzel nem változik, a közösségi oldal logója marad a régi, bár a mostani logóváltás bevallottan része egy átfogóbb arculategyesítésnek, aminek a végén könnyen lehet, hogy a jól megszokott platformokhoz is mélyebben hozzányúl majd a Facebook.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.