:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 11. 14:40

Leállítja elektromos autójának fejlesztését a Dyson

A porszívóiról ismert cég mégsem lép be a szegmensbe, helyette az akkumulátorfejlesztésre fókuszál.

Búcsút int elektromos autós álmainak a Dyson, a leginkább csúcskategóriás porszívóiról ismert cég két évvel ezelőtt jelentette be, hogy saját elektromos autó fejlesztésébe kezd - a projektnek azonban mára elfogyott a lendülete, miután kiderült a cég nem tudná elég alacsonyan tartani a jármű árát. A kezdeményezés eddigi eredményeit a cég megkísérli értékesíteni, eddig azonban nem talált rá vevőt. A Dyson ugyanakkor nem köszön el teljesen a szegmenstől, erőforrásait az autó helyett elsősorban a potenciálisan az elektromos járművekben is alkalmazható szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésére allokálja át.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.