Nem gyárt több telefont Kínában a Samsung

Teljesen leállítja kínai készülékgyártását a vállalat.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A dél-koreai cég a Huizhouban található utolsó üzemét is felszámolja, a gyártósorokat pedig más országokban található egységekbe telepíti át. A drasztikus lépést a termelés hatékonyságának növelésével indokolja a Samsung. A háttérben ugyanakkor részben inkább a márka népszerűtlensége állhat, a kínai vásárlók ugyanis jó ideje hanyagolják a dél-koreai készülékeket. A Samsung okostelefonos piaci részesedése már csupán 1 százalék körül mozog a hatalmas távol-keleti piacon, köszönhetően az utóbbi években rendkívül megerősödött hazai szereplőknek, például a Huaweinek és a Xiaominak. A vállalat számára újabb indokkal szolgálhatott a Kína és az Egyesült Államok között dúló kereskedelmi háború, amely a jövőben fájdalmasan érinthetné a Kínában gyártott készülékek importját.

sam_cn

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 25. 01:54

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.