:

Szerző: Habók Lilla

2016. szeptember 22. 14:41

Önkéntesekkel moderáltatna a YouTube

Elindult a YouTube Heroes moderációs programja, amelyben az önkéntesek öt szintet járhatnak végig, hogy a videós közösség hősei lehessenek. A pontok a nem kívánt tartalmak jelentése, a feliratok készítése és a legjobb fórumhozzászólások után járnak.

Önkéntes moderátorokat keres a YouTube a pár héttel ezelőtt elindult Community funkcióhoz és más felületekhez. A közösségi szolgáltatás egyelőre béta verzióban rajtolt a híresebb videósok profiljain (például The Key of Awesome, Vsauce3, IISuperwomanII), akik ebben a formában is kommunikálhatnak most már a közönségük felé - képek, gifek, élő videók vagy szöveges posztok segítségével. Ezzel a cég újból megkísérel közösségi hálót építeni a csatornák köré, ami korábban a Google+ integrálásával kudarcot vallott.

Az önkéntes moderátorok toborzását egyelőre nem kísérte bejelentés, csak egy videóban tájékoztatta a cég a felhasználóit a YouTube Heroes elindulásáról. A lépcsős felépítés a Google Helyi Idegenvezetők programjához hasonló, mindkét esetben öt szintből áll, és az önkéntesek aktivitását a rendszer különböző módokon jutalmazza.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az első szintre a belépést a csatlakozás jelenti, amellyel már elérhetővé válik a Heroes-irányítópult. Második szinten képzés műhelymunkákkal és Hero Hangouts beszélgetéssel következik. Harmadik szinten indul az igazi munka, mikor az önkéntesek megjelölhetik a sértő tartalmakat és elkezdhetik a moderációt, negyedik szinttől pedig már közvetlenül felvehetik a kapcsolatot a YouTube csapatával és kiadás előtt kipróbálhatják a fejlesztéseket. Az ötödik szint a legmagasabb, amely a kiadás előtti terméktesztelést és a Heroes Summit eseményen való részvételi jogot foglalja magába.

Pontot szerezni egyrészt a "közösségi irányelveket sértő" videók pontos bejelentésével lehet. Feliratként megjelenő mondatok elkészítésében nyújtott segítségért további egy-egy pont jár, úgyhogy valószínűleg ezzel lehet majd a leginkább haladni a szintrendszerben. Egy felhasználó kérdésére a YouTube Fórumon adott legjobb választ 10 ponttal jutalmazza a rendszer.

A felépítés a Helyi Idegenvezetők programban jól működik, de a nevezetességekről szóló képek és vélemények megosztása kevésbé kényes feladat, mint a videók alatt felbukkanó trollcsordák kordában tartása. A Google eddigi közösségi kezdeményezéseinek és közösségi moderációs próbálkozásainak a végét pedig jól ismerjük.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.