Szerző: Gálffy Csaba

2016. július 13. 16:58

Igazi előfizetéses Windowst kapnak a vállalatok

Új licenckonstrukciót jelentett be a Windows 10-hez a Microsoft, immár tényleg Windows-as-a-Service modellben, előfizetéses alapon is lehet bérelni a szoftvert, napi 66 forintért.

Előfizetéses modellben is elérhetővé teszi asztali operációs rendszerét nagyvállalatoknak a Microsoft - jelentette be a szoftverház a héten zajló partnerkonferenciáján Torontóban. A Windows 10 Enterprise két különböző kiadásban lesz majd elérhető, ezeket már korábban megszellőztette a cég a Secure Productive Enterprise (SPE) előfizetéses pakk kapcsán.

A két kiadás a Windows 10 Enterprise E3 és E5 nevet viseli, és ahogy az SPE esetében említettük, a különbség a kettő között egy kiegészítő szolgáltatás, a Microsoft-féle IT-biztonsági rendszer, a Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) csak az E5 verzióhoz jár. Ezt még márciusban jelentette be a cég, lényege, hogy kombinálja a passzív és aktív, mélységi védelmet, illetve az elhárítást is segít felgyorsítani.

Az előfizetések értékesítésére a Microsoft viszonteladóinak is lesz majd lehetősége a Cloud Solution Provider rendszeren keresztül, így elvben az üzleti modell váltása nem vonja majd el a meglévő ügyfeleiket. Ez egy sarkalatos pont a Microsoft nagy átállásában az előfizetéses modellre, a partnerek és viszonteladók ugyanis a bevétel hatalmas részét produkálják, őket nem lehet (és nem is célszerű) megkerülni. Így természetesen az előfizetéses termékeket a partnerek is értékesíthetik, azt pedig saját szolgáltatásaikkal, például kiszervezett IT-vel is kombinálhatják.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A bejelentés érdekes morzsája, hogy a Windows 10 Pro licencekről roppant egyszerűen, újratelepítés, sőt, újraindítás nélkül lehet Enterprise licencre váltani, vagyis a Windows 10 támogatja (vagy támogatni fogja?) az ilyen azonnali licenccserét is.

Árat egyelőre csak a Windows 10 Enteprise E3 kiadás kapott, ez a hivatalos bejelentés szerint 7 dollár/hó/fő lesz, vagyis évente nettó 82 dollárba kerül majd. A megjelenési időpontot és a nagyobb E5 előfizetés árát a Microsoft nem közölte, ezzel kapcsolatban és a hazai vonatkozások tekintetében megkerestük a cég hazai képviseletét, ha kapunk választ, frissítjük a cikket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról