Szerző: Hlács Ferenc

2016. június 3. 17:21

Bárki elkészítheti a Google interaktív óriáskijelzőjét

Megnyitotta interaktív kijelzős projektjét a Google, a cég GitHubon minden érdeklődő számára elérhetővé tette a New York-i főhadiszállásáról ismert, méretes, világító gombokból álló kijelző hardveres leírását és szoftverelemeit.

Mindenki előtt megnyitja a Google, New York-i irodájának előterében felállított, jókora interaktív pixelfalát: a vállalt GitHubon közzétette a látványos installációhoz tartozó hardveres és szoftveres könyvtárakat. A platformra építve bárki létrehozhatja saját óriás LED-falát, illetve kapcsolódó szoftvereit, ehhez a cég az immár nyílt forrású AnyPixel.js könyvtár mellett egy sor példaalkalmazást is feltöltött.

A Google Creative Labs csapata által tervezett pixelfal esetében nem egy hagyományos, a focimeccsekről (vagy mostanában a Deák térről) megismert LED-falra kell gondolni, a vállalat megoldásában ugyanis a képpontokat RGB LED-ekkel felszerelt, a retro játékgépekről ismerős gombok alkotják, amelyeket az arra járók természetesen tetszés szerint nyomkodhatnak, a jókora kijelzővel, illetve az azon futó alkalmazásokkal való interakcióhoz. A keresőóriás saját falát közel hatezer ilyen gomb alkotja, amelyeket a vállalat egy weboldalon keresztül vezérel.

00:45
 

AnyPixel.js - a web friendly way for anyone to make unusual displays

Még több videó

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Mostantól minden érdeklődő fejlesztő és barkácsoló elkészítheti saját verzióját, hogy azzal - ahogy a vállalat az AnyPixel megnyitását bejelentő blogposztjában fogalmaz - "nagy és szokatlan" interaktív kijelzőket hozzon létre mindenféle komponensekből. Az elképzelés jól skálázható, azzal a New York-i Google-főhadiszálláson lévőnél kisebb, vagy akár sokkal nagyobb LED-falak is létrehozhatók. A frissen közzétett keretrendszerrel és kis fantáziával lényegében bármiből egyszerűen elkészíthető egy olyan kijelzőmátrix, amelyben az egyes pixelek maguk az interaktív elemek, legyen szó villanykapcsolókról vagy akár léggömbökről.

A vállalat  kezdeti kísérletezéshez egy böngészős előnézetet is biztosít, ahol a leendő óriáskijelzőhöz készülő kód tesztelhető. A cég GitHub oldalán, illetve az AnyPixel kapcsolódó weboldalán a saját megoldásában használt hardver- és szoftverelemeket is részletesen bemutatja, illetve példakódot is biztosít az érdeklődőknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról