Szerző: Hlács Ferenc

2014. november 27. 11:45

Minden telepített appról tudni akar a Twitter

Listát készít a telepített mobilappokról a Twitter a legújabb frissítést követően. A pontosabb célzott hirdetések érdekében bevezetett funkció, amely a következő néhány napban iOS-en és Androidon is életbe lép, a vállalat szerint kikapcsolható lesz.

Egyre kíváncsibb lesz a Twitter, legalábbis a hozzá tartozó okostelefonos alkalmazás. Az app ugyanis egy hamarosan érkező frissítést követően az adott készüléken telepített többi alkalmazás listáját is továbbítja a vállalatnak. Bár az appokat listázó opciót a szoftver alapértelmezetten aktiválja, az szerencsére bármikor kikapcsolható - ezzel kapcsolatban a szolgáltatás gyakori kérdések szekciójában érdemes körülnézni.

A Twitter lépésére viszonylag egyszerű a magyarázat, a cég az információkat hirdetései pontosabb személyre szabásához gyűjti be. A közösségi oldal ugyanis jelenleg jóval kevesebb adatot tud összeszedni a felhasználóiról, mint például a rivális Facebook, bevételei azonban jórészt a célzott reklámokból származnak - a konkurenciához hasonlóan pontos targetáláshoz ugyanakkor egyelőre úgy tűnik, kevés volt annak elemzése hogy a felhasználók jellemzően kiket követnek és miket tweetelnek.

Az egyes készüléktulajdonosok által letöltött appok listája ugyanakkor a hirdetések mellett más releváns tartalmak ajánlásában is segítségére lehet a vállalatnak. Az oldal időről időre már most is felkínálja olyan profilok követését, akiket az adott felhasználó számára érdekesnek ítél, sőt nemrég ismeretlenektől származó tweeteket is elkezdett megmutatni, ha azok tartalmát relevánsnak vélte. Az újonnan bevezetett funkció továbbá az új felhasználóknak is jól jöhet, hiszen miután a szolgáltatás már az első belépéskor rendelkezik róluk némi információval, rögtön kaphatnak ajánlásokat más felhasználók követésére.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az "appfigyelés" funkció iOS-en már ma megjelenik, Androidra pedig várhatóan a jövő hét folyamán jut el a frissítés. Mindkét rendszeren lehetőség nyílik a harmadik féltől származó alkalmazások számára, hogy lekérjék a telepített appok listáját, de akár specifikus szoftverekre is rákereshetnek a készüléken, noha Androidon legalábbis, a hasonló szándékot mindenképp fel kell tüntetni a telepítéskor felsorolt alkalmazásengedélyek között. Mindez ugyanakkor csak az egyes appok nevének begyűjtésére ad lehetőséget, más információ nem szerezhető meg róluk.

A Recode szerint egyébként nem a Twitter az egyetlen vállalat, amely hasonló lehetőségekkel él, többek között a Facebook app is továbbít adatokat egyes telepített szoftverekről, ha azok a vállalat SDK-ját használják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról