Szerző: Hlács Ferenc

2014. szeptember 8. 10:18

Már októberben frissülhet az Android Wear

Frissíti Android Wear platformját a Google. Az újonnan bejelentett okosórák nagy részén futó rendszer a következő hónapokban új funkciókkal bővül, arra többek között az offline zenelejátszás és a natív GPS-támogatás is megérkezik.

Hamarosan frissül a Google viselhető eszközökre készült Android Wear platformja. A rendszer, amelynek egyre több okosóra ad otthont, a keresőóriás blogposztja szerint rövidesen több új funkciót is kap. Támogatni fogja többek között az offline zenelejátszást, így például futáshoz nem kell majd feltétlenül az okostelefont is magunkkal vinni, az óra belső tárhelyéről is hallgathatjuk majd a kedvenc dalokat. Persze miután a hasonló eszközök túlnyomó többségében a tárterület 4 gigabájt, túlzottan nagy repertoárt nem tudunk majd magunkkal vinni, illetve fejhallgató-csatlakozó híján Bluetooth headsetre is szükségünk lesz.

A frissítéssel a natív GPS-támogatás is megérkezik a rendszerre, így a futós példánál maradva, már a megtett út és a sebesség méréséhez sem kell, hogy a telefon a zsebünkben legyen - persze csak ha az óra rendelkezik a megfelelő hardverrel. Nem sokkal ezután a egy második újítás is várható, ezzel a letölthető virtuális számlapok válnak elérhetővé. Az egyes gyártók saját felületei közül már most is lehet válogatni a legtöbb frissen bejelentett készüléken, a Google szerint azonban ezután lehetőség lesz az órák főoldalát úgy testre szabni, hogy azon a felhasználók számára legfontosabb információk legyenek láthatók, például a naptár, vagy a különböző fitneszszenzorok adatai.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A szoftverfrissítés a berlini IFA kiállításon múlt héten bejelentett Sony SmartWatch 3-ra, az ASUS ZenWatch-ra, az LG G Watch R-re, a Moto 360-ra, valamint a nyáron bejelentett többi Andrdoid Wear készülékekre is megérkezik, a következő hónapokban. Bár a Google erről egyelőre nem beszélt, az Anrdoid Community értesülései szerint nem egyszerű frissítésről, hanem egyenesen a rendszer 2.0-s verziójáról lesz szó, amely október 15-én érkezik és további új funkciókat is tartogathat.

Az Android Wear fejlődése mellett a Samsung sem tétlenkedik, a gyártó ugyanis bejelentette, SDK-t ad ki nemrég leleplezett Tizent futtató Gear S okosórájához. A fejlesztőkészlet számos új lehetőséget biztosít a platform iránt érdeklődőknek, többek között teljes mértékben hozzáférhetővé teszi az eszköz szenzorait, illetve az okostelefon nélkül, csak magán az órán futó alkalmazások fejlesztése is egyszerűbbé válik vele. Az SDK már elérhető a vállalat weboldalán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról