Szerző: Koi Tamás

2014. június 17. 14:41

Üzleti vonalon erősíti chatplatformját a BlackBerry

Az eredetileg beharangozott terveknek megfelelően új üzleti szolgáltatásokkal egészítette ki vállalati szoftver- és szolgáltatásportfólióját a BlackBerry.

A februári Mobile World Congressen felvázolt ütemtervnek megfelelően a hét elején új szolgáltatásokkal egészítette ki vállalati szolgáltatásportfólióját a BlackBerry. A kanadai okostelefongyártó az utóbbi hónapokban aktívan igyekszik visszatérni a gyökerekhez, olyan, magas fokú biztonságot nyújtó kommunikációs megoldásokkal, melyet leginkább a (nagy)vállalatok és kormányzati szervek értékelhetnek nagyra. Ennek egyik fontos eleme a BlackBerry Messenger (BBM) chatplatform biztonsági kiterjesztése, a BBM Protected.

A tavaly év vége óta multiplatformossá vált BBM új funkciója lehetővé teszi, hogy a BlackBerry okostelefonokat használó céges, illetve kormányzati ügyfelek gyakorlatilag lehallgathatatlan szöveges kommunikációt folytassanak egymással, akár többrésztvevős csoportokban. A platform részben a BlackBerry saját infrastruktúráját, részben pedig a BlackBerry Enterprise Server 5, illetve BlackBerry Enterprise Service 10 szerverplatformokra támaszkodik, a kommunikációs csatorna létrehozásához pedig minden végpontnak saját, egyedi titkosító kulccsal kell rendelkeznie.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A BBM Protected a BlackBerry szerint az egyetlen olyan mobilos üzenetküldő program, mely az egyik legszigorúbbnak számító, FIPS 140-2 sztenderdnek megfelelő kriptográfiai szoftverkönyvtárat használ, emellett a gyártó állítása szerint szintén egyedüliként alkalmas arra is, hogy ugyanazzal a kliens kezelje a privát és vállalati kapcsolatokat is.

Az új üzleti szolgáltatás az előző generációs és az új BlackBerry 10 OS-t futtató BlackBerry okostelefonokkal egyaránt elérhető, a titkosított chatplatform használatához a fentebb említett szervertermékek is szükségesek. A BBM Protected egyelőre csak a teljes vállalati kontrollt biztosító EMM regulated Work Space profillal működő BES10 infrastruktúrán működik, Gold szintű CAL-ok esetén, a BlackBerry a BES10 Balance módjához, valamint az Android és iOS platforon futó BBM-klienseknél később teszi elérhetővé ezt az üzemmódot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról