Szerző: Hlács Ferenc

2014. május 10. 03:16

A tanárokat segíti a Google új online alkalmazása

Tanárokat célzó szervezőalkalmazást jelentett be a Google. A Classroom névre hallgató szoftver a cég ingyenes Apps for Education csomagjának részeként lesz elérhető szeptembertől, ám aki időben jelentkezik már most kipróbálhatja. A vállalat szerint az online eszköz megkönnyíti majd a tanárok munkáját és a diákoknak is több időt hagy a tanulásra.

Kifejezetten tanároknak szánt online eszközzel állt elő a Google. A Classroom - vagy Tanterem - egy ingyenes szervezőalkalmazás, amely  a vállalat Apps for Education, azaz oktatási célú szoftvercsomagjának részeként lesz elérhető. A Classroom Google Drive, Docs és Gmail integrációt is felvonultat, így a tanárok egyszerűen rendszerezhetik a tananyagokat, illetve számonkéréseket és közben a diákokkal is kommunikálhatnak.

Azok a tanárok akiknek a Google megoldása felkeltette az érdeklődését már most jelentkezhetnek a szoftver előzetes verziójának tesztelésére. A Classroom várhatóan szeptemberben, az iskolakezdéssel párhuzamosan válik minden iskola és tanár számára elérhetővé, akik a Google Apps for Education csomagot használják. A vállalat szerint a rendszer "egész biztosan megkönnyíti majd a tanárok életét" és a diákokkal folytatott kommunikációt.

01:43
 

Previewing a new Classroom by Google

Még több videó

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A végleges formájában ősszel debütáló alkalmazással feladatsorok, dolgozatok és különböző bejelentések is készíthetők és kiküldhetők az osztályok vagy csoportok számára. Ugyanitt az oktatók követhetik az egyes tanulók eredményeit, illetve hogy azok éppen hol tartanak az adott feladatokkal. A szolgáltatás ráadásul kétirányú csatornaként is működik, amelyen valós időben küldhetők visszajelzések a diákok számára, akár egyenként, akár csoportosan. Mindezek mellet a tanulók is tehetnek fel kérdéseket, illetve megvitathatják a fontosabb témákat a tanáraikkal - továbbá természetesen dolgozataikat is leadhatják a felületen.

A Classroom segítségével az oktatók akár személyre szabott feladatokat is adhatnak minden tanulónak. A kezdeményezés projektmenedzsere Zach Yeskel szerint az oktatási eszközök egyszerűek és könnyen használhatók kell hogy legyenek, szoftverüket pedig ezt az elvet szem előtt tartva tervezték. A Google azt reméli kezdeményezésétől, hogy azzal a tanároknak a tanításra, a diákoknak pedig a tanulásra marad több idejük - illetve nem utolsó sorban megszabadulnak a tanév vége felé egyre nagyobb méreteket öltő papírhalmoktól.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.