Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 30. 16:04

Jövő héten frissül a Windows Intune

Hamarosan frissítést ad ki a Microsoft Windows Intune szolgáltatásához. A jövő héten érkező csomaggal a szoftver új lehetőségekkel egészül ki, és az iOS 7-hez is kiterjedtebb támogatást ad.

Jövő héten frissíti Windows Intune szolgáltatását a Microsoft. A felhőalapú eszközkezelő megoldás frissítése egyelőre aránylag kevés változást hoz, a vállalat szerint azonban az év során még több új funkcióval is kiegészül majd. A cég az újítások között elsőként említi, hogy mostantól a rendszergazda beállíthatja az email profilokat, valamint a megfelelő emailszerver-információkkal rendelkező eszköz automatikusan is konfigurálható. A frissítést követően továbbá a profil szükség esetén távolról is törölhető.

Az Intune jövő héttől az iOS 7-tel érkező új opciókat is támogatja majd, beleértve a “Managed open in” funkciót is, amelynek segítségével szabályozható, hogy a dokumentumokhoz és az üzenetekkel érkező csatolmányokhoz mely alkalmazások férhetnek hozzá, valamint az ujjlenyomatos feloldás is ki-bekapcsolható. A rendszergazda ezentúl távolról zárolhatja a készüléket, amennyiben az elveszett vagy ellopták, illetve annak jelszavát is megváltoztathatja, ha a felhasználó elfelejtette volna.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Microsoft szerint a frissítéssel a Windows Intune és a System Center 2012 R2 Configuration Manager közötti integráció is javul. Az új funkciók utóbbi “Extensions for Windows Intune” részében lesznek megtalálhatók, és a Configuration Manager jelenlegi infrastruktúráját egészítik ki, így a központi frissítés után nem lesz szükség az egyes készülékeken külön-külön módosításokat végezni. Azon cégek számára, amelyek semmiféle helyi infrastruktúrát nem akarnak kiépíteni, lehetőség nyílik teljes egészében a cloudból kezelni eszközeiket a Windows Intune szolgáltatáson keresztül, a System Center 2012 R2 Configuration Manager integrálása nélkül.

Az év során tovább bővítik a szolgáltatás képességeit, az olyan funkciókkal egészül ki, mint a kiterjedtebb emailkezelés, amelybe bizonyos esetekben az Exchange emailfiókok is hozzátartoznak, az adott eszköz jogosultságaitól függően. A későbbi frissítéseket követően ezen felül lehetőség lesz az egyes alkalmazások kezelésére is, azaz a rendszergazdák megszabhatják, melyik app férhet hozzá a vállalati adatokhoz, sőt, olyan funkciókat is blokkolhatnak, mint a kivágás és másolás más szoftverekbe - de akár egyszerűen le is tilthatják egyes alkalmazások futtatását. A tömeges beléptetés (bulk enrollment) is a várható funkciók között van, ami olyan eszközöknél jöhet jól, amelyeket sokan használnak - ilyenek például a terminálok vagy oktatási célú készülékek. Ezen felül a vállalat szerint még idén az is szabályozható lesz, hogy a mobil eszközök melyik weboldalakhoz férhetnek hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról