:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. október 29. 11:02

Új hardvert kap a Google Glass

A folyamatos szoftveres frissítések után fizikailag is megújul a Google egyelőre csak szűk kör számára elérhető okosszemüvege. A tesztelők ingyen cserélhetik majd a korábbi modelleket az új Glass-verzióra, és fejenként három új embert hívhatnak meg maguk közé.

A Google okosszemüvegével dolgozó szerencsés fejlesztők már jó pár szoftveres frissítést kaptak a készülékhez - nyáron például böngészőt, néhány hete pedig új navigációs képességeket -,  a vállalat azonban most először hardveres újításokkal is előáll, ami egy lépéssel közelebb hozhatja a Glasst végleges a verzióhoz, ezzel pedig a boltok polcaihoz.

Az Explorer program keretei között a Glasst tesztelők köre most ráadásul tovább bővül, a Google ugyanis bejelentette, a jelenlegi készüléktulajdonosok a következő hetekben fejenként további három embert hívhatnak meg, hogy csatlakozzanak a nagyjából nyolcezer fejlesztőhöz. Az újdonsült tagok online rendelhetik meg a szemüveget, amelynek friss verzióját kapják majd meg, egyelőre ismeretlen ár ellenében, noha valószínű, hogy az a korábban látott 1500 dollár környékén mozog majd. A készüléket idén februárban elsőként megvásárló fejlesztőknek az új verziót nem kell ismét megvenniük, a jelenlegi Glasst ugyanis ingyenesen cserélhetik az új modellre.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google szerint az új változat mind a jövőbeni napszemüvegek és hagyományos szemüvegek kereteivel használható lesz, valamint egy mono fülhallgatóval is kiegészül. Több részletet azonban nem árult el hardveres újításokról, amelyek vélhetően a tesztelők korábbi észrevételeinek megfelelően alakulnak.

Bár az utóbbi időben csend lett a viselhető kütyü körül, arról a vállalat korántsem feledkezett meg: szoftveres újításokkal a bétatesztelők gyakorlatilag havi rendszerességgel találkozhattak, a néhány héttel ezelőtt érkezett frissítésben például a Glass új navigációs funkciókat kapott, amelyek segítségével útközben tájékoztat a várható menetidőkről és az esetleges átszállási pontokról. Az “Ok Glass get directions to … “ parancsra a készülék a legutóbbi utazás alapján dönti el, hogy autós, gyalogos kerékpáros vagy tömegközlekedési útvonalat tervezzen. A navigáció mellett a UI és UX terén is folyamatosak a frissítések, amelyek megkönnyítik a szóbeli paranccsal és az apró érintőfelülettel történő kezelést, de ezeken a területeken a frissülő hardver is szolgálhat még meglepetésekkel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.