Szerző: Bodnár Ádám

2013. október 3. 14:32

Visual Studio 2013: nyilvánosak a verziók és árak

A Windows 8.1-gyel egyszerre érkezik a Visual Studio fejlesztői eszközkészlet következő, 2013-as változata. A Microsoft közzétette a különféle verziók árait is.

Nem változnak a Visual Studio verziók árai, derül ki a Microsoft által közzétett adatokból, a 2013-as kiadásokat ugyanannyiért lehet majd megvásárolni, amennyibe a 2012-es változatok kerülnek. Lesz azonban egy "régi-új" verzió a kínálatban, a Professional Upgrade.

A Microsoft szerint a Visual Studio integrált fejlesztői környezet felhasználóinak túlnyomó többsége tagja a Microsoft Developer Network (MSDN) programnak, amelynek keretében az előfizetési díjért cserébe külön térítés nélkül "jár" a Visual Studio is. Akik eddig a 2012-es (vagy éppen régebbi) változatot használták, a 2013-as verzió október 17-ére ígért megjelenését követően külön díj megfizetése nélkül, kvázi ingyen frissíthetik a szoftverüket.

Akik nem tagjai a fejlesztői programnak, ugyanannyit kell fizessenek a Visual Studio 2013-ért mint amennyibe most a Visual Studio 2012 kerül. A legolcsóbb változat a Professional, ez 499 dollárba kerül, 799 dollárért pedig MSDN tagság is jár mellé. A Visual Studio 2013 Premium verzióért 2599 dollárt kér a Microsoft, az Ultimate kiadás pedig 4249 dollárba kerül - utóbbi kettőhöz szintén jár az MSDN tagság. A "régi-új" verzió a kínálatban a Professional Upgrade lesz, amelyet megvásárolva a fejlesztők a Visual Studio 2012 Professionalról tudnak 2013 Professionalra frissíteni. A Microsoft ezt az upgrade verziót egészen 2014. január 31-ig kedvezménnyel, mindössze 99 dollárért árusítja (számos megkötés mellett érvényes csak ez az ár), ezt követően pedig 299 dollárba kerül majd. Fontos kiemelni, hogy a fenti árak az Egyesült Államokban érvényesek csak, Magyarországon ezektől lényegesen eltérhetnek.

(Cikkünk megjelenését követően a vállalat hazai képviselete azt közölte a szerkeszőségünkkel, hogy a Microsoft Közép-Kelet Erópában nem értékesít közvetlenül licenceket, azokat viszonteladókon keresztül lehet beszerezni.A dobozos termékek árait ezen a linken lehet megtekinteni, azonban ezeknél mennyiségi licencben sokszor jobb árat lehet kialkudni, ismét csak a viszonteladóknál.)

Már tesztelhető

A Visual Studio 2013 legutóbbi előzetesét szeptember elején adta ki a Microsoft. A Release Candidate, azaz kiadásra jelölt verzió már "Go Live" licences, vagyis az ezzel létrehozott alkalmazásokat kereskedelmi forgalomba lehet hozni, annak ellenére, hogy maga a fejlesztői eszköz még nem végleges. A tervek szerint a termék hivatalos premierje novemberben lesz, de október 17-étől a Windows 8.1-gyel, illetve a Windows Server 2012 R2-vel együtt már le lehet majd tölteni.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Visual Studio 2013-mal együtt érkezik a .NET 4.5.1 is: együttes használatuk esetén elérhető az aszinkron alkalmazások hibakeresése is. A fejlesztői környezet új kiadásában a Call Stack ablakban követhető a program aktuális állapota, így az is megfigyelhető, hogy a párhuzamos utasítások esetleg hol, hogyan akadtak össze, állítják le az alkalmazás működését. Az aszinkron debug funkció .NET, JavaScript és C kód hibakeresését támogatja.

Emellett megjelent .NET alatt is az olyan visszatérő értékek megjelenítése (debuggerben), amelyeket nem tárol semmilyen deklarált változó. Ez a funkció eddig csak C -hoz volt eddig elérhető, immár .NET-ben is használható. A másik az Edit and Continue ("szerkeszt és folytat") funkció implementálása 64 bites kódban, amely lehetővé teszi, hogy töréspontoknál megállítsuk az alkalmazást, futás közben módosítsuk azt, majd folytatódjon a futás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról