Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 9. 12:56

Windows 8-as hibrid és tablet-telefonok az ASUS-tól

Táblagépekkel, tablet-telefonokkal, valamint egy Windows 8-at és Androidot futtató tablet-ultrabook-asztali PC hibriddel állt elő az ASUS a berlini IFA-n. A gyártó legtöbb készüléke Intel Atom processzorokra támaszkodik, a windowsos Trasformer Book Trioban pedig egy Core i7-et találunk.

A 2013-as berlini IFA-n az ASUS sem maradt adós új készülékekkel, a mezei táblagépektől a telefonálásra is alkalmas darabokon át a Windows 8-as hibridig számos terméket bemutatott. A Trasformer Book Trio egy leválasztható billentyűzettel felszerelt, Windows 8-at és 4.2-es Androidot futtató hibrid készülék, amely táblagépként, ultrabookként és asztali PC-ként is működik. A két operációs rendszer között egy gombnyomással válthatunk. A hibrid igazi érdekessége, hogy a dokkoló funkciói nem merülnek ki a klaviatúrában, abban kapott helyet ugyanis a Windows 8-at futtató hardver. A dokk így önállóan is használható, ahhoz Mini DisplayPorton vagy Micro-HDMI-n egy monitort csatlakoztatva asztali PC-ként használhatjuk a gépet.

A tablet részbe 1,6 gigahertzes Intel Atom Z2560 processzor, 2 gigabájt LP DDR2 RAM, valamint 16, 32 vagy 64 gigabájt belső tárhely kerül, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, Micro-USB, microSD és 3,5 milliméteres jack csatlakozási lehetőséggel. Hátoldali kamerája 5 megapixeles, míg az előlapi 720p felbontású. Az IPS kijelző 11,6 hüvelykes és 1920x1200 pixelt jelenít meg. A dokkoló akár Intel Core i7 processzorral is kérhető amihez Intel HD Graphics 4400-as grafika társul. Találunk benne ezen felül 4 gigabájt DDR3 RAM-ot, valamint akár 1 terabájtos merevlemezt is, továbbá 2 darab USB 3.0, 1 Mini DisplayPort és 1 Micro-HDMI 1,4 csatlakozót, illetve 3,5 milliméteres fejhallgató- és mikrofon-bemenetet. A dokk a kétsávos 802.11ac Wi-Fi szabványt is támogatja.

Négy új tablet, kettő telefonál is

A gyártó telefon-tablet hibridjeiből sem volt hiány, az a kategóriában mindjárt két eszközt is bemutatott, ezek a Fonepad Note 6 és a Fonepad 7, amelyek hat- és héthüvelykes kijelzőkkel érkeznek, előbbihez pedig stylus is tartozik, amihez az ASUS hasznos funkciókat mellékelt, mint a képek mentése azok bekeretezésével, vagy a toll eltávolításakor azonnal elinduló Instant Page jegyzetalkalmazás. Mindkét készüléken 4.2-es Androidot találunk, amelyet kétmagos Intel Atom processzor hajt, a Fonepad Note 6 esetében a Z2580 lapka 2 gigahertzen, a Fonepad 7-ben a Z2560 pedig 1,6 gigahertzen ketyeg. Mindkét készülék IPS kijelzőt kapott, a kisebbik 1920x1080, a nagyobb pedig 1280x800 pixeles felbontással.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az előlapi kamera mindkét esetben 1,2 megapixeles, míg a hátoldali a Note 6-nál 8 megapixeles. A tabletek a hálózatra HSPA+ kapcsolaton csatlakoznak, valamint A-GPS és GLONASS vevőt is kaptak. A Fonepad Note 6 2 gigabájt RAM-mal kerül a boltokba, 16 és 32 gigabájt belső tárhellyel ellátott változatokban, a Fonepad 7 pedig 1 gigabájt RAM-mal, 8 és 16 gigabájtos verziókban, továbbá mindkettő bővíthető microSDHC kártyával. A hathüvelykes készülék akkumulátora 3200, a héthüvelykesé 3950 mAh-s, előbbi a gyártó szerint 23 órás 3G beszélgetési időt és 6,5 órás 720p videolejátszást, utóbbi pedig 10 órás HD videónézést ígér.

Az ASUS két új Wi-Fi-s tablettel, a MeMO Pad 8-cal és 10-zel is előállt. A nevüknek megfelelően nyolc- és tízhüvelykes táblagépek ugyancsak 4.2-es Android operációs rendszerrel, valamint négymagos 1,6 gigahertzes processzorral és 1 gigabájt RAM-mal érkeznek. a MeMO Pad 8 16 gigabájt belső tárhelyet kapott, a MeMO Pad 10 pedig 8 és 16 gigabájtos verzióban is megvásárolható lesz. Mindkét tablet kijelzője 1280x800 pixel felbontású IPS panel. Az előlapi kamerák 1,2, a hátlapi a nagyobbik készüléknél 2, a kisebbnél pedig 5 megapixeles. A készülékekhez Wi-Fi-n, Bluetooth 3.0-n illetve Micro-USB porton keresztül csatlakozhatunk. A MeMO Pad 10 továbbá a Fonepad-eknél látott A-GPS és GLONASS vevőkkel is kiegészül. A nyolchüvelykes tablet 3950 mAh-s akkumulátora 9 órás, míg a tízhüvelykesé 5070mAh-val 9,5 órás használatot ígér.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról