Szerző: Hlács Ferenc

2013. szeptember 6. 13:08

Új Kindle Paperwhite: kevés, de jó változás

Hamarosan a boltokba kerül az új generációs Kindle Paperwhite, az Amazon legújabb generációs e-book olvasója. A szeptember végén már megvásárolható készülék visszafogott, de nem elhanyagolható hardveres fejlesztésen esett át, és szoftver területén is akadnak hasznos újdonságok.

Szeptember végétől kapható az új Kindle Paperwhite. Az Amazon e-book olvasója külsőre nem sokat változott, viszont új, egyenletesebb háttérvilágítást kapott, és az előző generáció 800 megahertzes processzorát is 1 gigahertzes Freescale lapkára cserélték, ami szemmel látható javulást eredményez a válaszidő terén. Az üzemidő nem változott, a készüléket a gyártó szerint elég nyolc hétente töltőre tenni. Az új Paperwhite Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel érkezik, és jóval nagyobb hangsúlyt fektet az Amazon márkanévre, az ugyanis testes betűkkel található meg a hátoldalán.

A legkomolyabb fejlődés a szoftverben látható, az új Kindle már a sorok között elhelyezett lábjegyzetekkel is megbirkózik. Korábban a megjegyzésekre bökve az olvasó új oldalon találta magát, most viszont azok ablakban ugranak fel az eredeti szöveg fölött, ami nagy könnyebbséget jelenthet a hasonló kiegészítésekkel teletűzdelt szakkönyvek olvasása során, mivel nem navigál el folyamatosan az írástól.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Egyes szavak alapján keresni is könnyebb lett, azokat kiválasztva immár nem csak a szótár, X-ray és a Wikipedia opciókat tartalmazó ablak jelenik meg, hanem a Vocabulary Builder funkció el is tárolja a keresést. A szavakat ezután két kategóriába (szavak és könyvek) osztja, majd definíciójukkal együtt jeleníti meg. A folyamatosan bővülő katalógus a kezdőoldalról bármikor gyorsan elérhető.

Az Amazon könyvek fizikai formáját preferálóknak is igyekszik kedvezni egy új UX megoldással, egy oldalhoz könyvjelzőt rendelve a megjelenő navigációs sávon ugyanis oldalanként, vagy fejezetenként is böngészhetnek, egy felugró előnézet segítségével. A Kindle Paperwhite-hoz megjelenése után nem sokkal egy frissítésben érkeznek majd a Goodreads és Freetime kiegészítések, a Smart Lookup, Page Flip, a lábjegyzet támogatás és a Vocabulary Builder funkciók viszont kezdettől megtalálhatók majd az e-book olvasón.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról