Szerző: Koi Tamás

2013. július 3. 15:56

A Docler kezében a NetLock

A Docler cégcsoport befektetésekkel foglalkozó tagja, a Docler Investments Kft. 2012 elején vásárolt többségi tulajdonrészt az első hazai minősített hitelesítés-szolgáltató vállalatban, a fennmaradó üzletrészre pedig vételi opciót szerzett, amelyet most érvényesített.

Július elejétől a Docler cégcsoport száz százalékos tulajdonába került az első hazai hitelesítés-szolgáltató vállalat, a NetLock Kft - áll a cég által kiadott sajtóközleményben. A Docler csoport befektetésekre specializálódott tagja, a Docler Investments még tavaly vásárolt többségi tulajdont a vállalatban, a fennmaradó üzletrészre vonatkozó vételi opcióját pedig most érvényesítette. Az üzlet anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

A száz százalékos tulajdonrész-szerzés személyi változásokkal is jár, valamint a NetLock székhelye is megváltozik. 2013. júliustól a cég egyik alapítója, Rózsahegyi Zsolt távozik az ügyvezetői posztról, melyet 1996 óta töltött be. Az ügyvezetői feladatokat a NetLocknál 2010 óta dolgozó Molnár Ferenc veszi át. A szinergiák erősítése érdekében az immáron 100 százalékos Docler cégcsoporttag, a NetLock Kft. a székhelyét is a Docler Irodaházba helyezi át.


A Docler cégcsoport székháza

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Molnár Ferenc 2010 óta irányítja a CityPass intelligens kártyarendszer és egyéb NetLock-termékek fejlesztését kutatás-fejlesztési osztályvezetőként. A NetLock Kft. új ügyvezetője programozó matematikusi és matematikatanári végzettséggel rendelkezik. Korábban a Bull Magyarországnál dolgozott rendszerintegrációs igazgatóként, azt megelőzően pedig a Freudenberg IT Hungary Kft-nél vezette a szoftverfejlesztési csapatot.

A felvásárlást végrehajtó Docler Investments Kft. 2011-ben jött létre a Docler cégcsoport kockázati tőkebefektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó tagjaként. A társaság tőkével és a teljes cégcsoport tapasztalatával, valamint üzleti és technológiai infrastruktúrájával támogatja az olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező cégeket, amelyek nem csak tulajdonosaik, hanem szélesebb közösség, de akár az ország számára is képesek értéket teremteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról