Szerző: Koi Tamás

2013. június 18. 09:30

Megérkezett az ingyenes Skype videoüzenet

Ingyenes videoüzenet-küldési lehetőséggel egészítette ki azonnali üzenetküldő-, videochat- és VoIP-alkalmazását a Microsoft. A Skype-ba bekerülő új funkció minden platformon elérhető, kivéve a Microsoft saját okostelefonos rendszerét, a Windows Phone-t.

Mostantól videoüzenetek felvételére és továbbítására is lehetőséget ad a világ egyik legnépszerűbb VoIP- és videochat-alkalmazása, a Microsoft kezében lévő Skype. A program készítői tegnap bejelentették, hogy a videoüzenet-funkció a néhány hónapos tesztidőszakot követően minden ügyfél számára elérhetővé vált, ráadásul az üzenetküldés teljesen ingyenes.

A Skype videoüzenet-rendszere a hangpostához hasonló elvre épül, vagyis a fogadó fél akkor kapja meg a rögzített videoüzenetet, amikor legközelebb bejelentkezik a szolgáltatásba. Az alkalmazás emellett lehetőséget ad akár arra is, hogy az üzenetet egyszerre több címzettnek is továbbítsa a rendszer, vagyis ugyanazt az üzenetet akár a kollégáknak, akár a családtagoknak is el lehet küldeni. Egy üzenet maximális hossza a tesztfázisban nyújtott szolgáltatással megegyezően maximálisan három perc lehet.

00:56
 

How to use Skype Video Messaging: Capture and share every moment

Még több videó

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A most széles körben bevezetett videoüzenet-funkció tesztelése idén februárban kezdődött, ám akkor még csak Mac, iOS és Android platformon lehetett kipróbálni a szolgáltatást, mely most már a felsoroltak mellett elérhető Windowsra és BlackBerryre is, ám paradox módon a Microsoft saját mobilos operációs rendszerére, a Windows Phone-ra nem. A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy ezt a hiányosságot mikor kívánja pótolni.

A Skype a nemrég lezajlott teljes Windows Live Messenger integrációval egyértelműen a legnagyobb felhasználó bázissal rendelkező csevegő- és VoIP-kliens lett, melyet ráadásul gyakorlatilag minden platformra (PC-s és mobilos rendszerekre egyaránt) el lehet érni. A szolgáltatás legnépszerűbb funkciója mára már a csevegés mellett egyértelműen a hanghívás, mely főleg a nemzetközi irányokba immár jelentős forgalmat generál, olyannyira, hogy a legfrissebb kutatások szerint a nemzetközi hívásoknak immár közel egyharmadát a Skype rendszerén bonyolítják a felhasználók - akár ingyenesen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.