Szerző: Koi Tamás

2013. január 16. 09:32

Okostelefonból távirányító a UPC-nél is

Új szolgáltatással bővítette digitális kábeltévés platformját a UPC Magyarország. A cég beltéri egységei mostantól egy új okostelefonos alkalmazás segítségével mobillal is távirányíthatók.

Új, az okostelefonokhoz köthető szolgáltatással egészítette ki digitális kábeltévés platformját a UPC. A cég megújult, UPC TV nevű alkalmazása immár alkalmas a tévés beltéri egység távirányítására is amellett, hogy részletes információkat közöl a műsorkínálatról, valamint figyelmeztetéseket küld a telefonra a műsorkezdési időpontokról.

Az iOS és Android platformra egyaránt elérhető UPC TV korlátozottan kínál távvezérlési funkciókat, ellentétben a Magyar Telekom T-Home márkanevű IPTV-platformjához kínált hasonló alkalmazással, mely lényegében teljes körű távvezérlőként működik. A UPC TV-vel ezzel szemben egy a műsorújságból kiválasztott tetszőleges műsorra lehet azonnal átkapcsolni a megszokott távirányító helyett az okostelefonnal. Az alkalmazás a videotárban található tartalmak elindítására ugyanezen az elven használható.

A UPC TV mobilalkalmazás nem minden előzmény nélküli: a cég korábban is kínált okostelefonos appot a platformhoz, az azonban kizárólag műsorújság-funkcióval volt felvértezve, ráadásul csak iOS platformra volt elérhető. Az új alkalmazás használatához szükség van egy UPC profilra, amit a My UPC oldalon tud létrehozni a felhasználó. Ez az azonosító rendeli össze a későbbiekben az előfizetéshez tartozó beltéri egységet és az alkalmazást.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A UPC által bemutatott megoldás, illetve a T-Home IPTV platformjához készült, december óta elérhető távirányító alkalmazás koncepciója nem teljesen új keletű, a két szolgáltató előtt már számos tévégyártó (különösen akik okostelefont is gyártanak) elkészítette a saját távszabályzó appját okostévékhez, emellett az Apple is régóta biztosít ilyen megoldást saját, korlátozott funkciójú beltéri egységéhez, az Apple TV-hez. Ez a rendszer ugyanakkor a tévé típusától teljesen független, emellett az összes, az adott hálózatban üzemelő beltéri egységgel kompatibilis.

A UPC TV elérhető az App Store-ból vagy a Google Play Store-ból. Fontos, hogy az alkalmazás a UPC Direct műholdas szolgáltatással nem kompatibilis.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról