Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 31. 15:15

A Lenovo gyártja a Vodafone új tabletjeit

Egy évvel az első saját márkás tabletek bejelentése után a Vodafone bemutatta a Smart Tab termékcsalád frissített tagjait. A gyártó továbbra is kínai, ám a ZTE helyett ezúttal a Lenovótól rendelte meg a tableteket az operátor.

Az előző évi termékvonal nyomdokaiban járva újabb saját márkás tableteket hoz forgalomba év végén a Vodafone. A cég a berlini IFA-n bemutatta a Smart Tab termékcsalád új generációját, a Smart Tab II-t, melynek tagjai az éppen egy évvel ezelőtt leleplezett tabletekhez képest gyorsabb működést, valamint modernebb rendszerkörnyezetet hoznak. Változott a gyártó is, az újdonságokat már nem a ZTE gyártja, hanem a leginkább PC-gyártásban érdekelt, szintén kínai Lenovo.

Akárcsak az előző évben, így idén is két modellel bővül a termékválaszték, a Smart Tab II széria egy 7 hüvelykes és egy 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt példányból áll. A műszaki paraméterek összes részlete egyelőre nem tisztázott, az eddig nyilvánosságra került beszámolók alapján úgy tűnik azonban, hogy a 7 hüvelykes példány egy olcsó belépőszintű megoldásnak számít majd, míg a nagyobbik testvért feljebb pozicionálja a szolgáltató. A Vodafone ezzel szakít a tavalyi gyakorlattal, akkor szinte kizárólag a kijelző méretében különbözött a két Smart Tab.

Az újdonságokról egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a nagyobbik Smart Tab II 1,5 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzorral érkezik, 16 gigabájt flashmemóriás háttértárral, a kisebbik Smart Tab II-be viszont csupán 4 gigabájtnyi háttértár kerül. Mindkét tablet az Android operációs rendszer 4.0-s verzióját futtatja. A Vodafone standján látható információk szerint a kisebbik modell listaára 190, a nagyobbiké 420 euró lesz.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Amennyiben ez az árképzés érvényesül Magyarországon is, úgy ez azt jelenti, hogy a Vodafone a tableteknél is azt az agresszív árképzést kívánja használni, amit a saját márkás, belépőszintű okostelefonoknál alkalmaz. A cég kínai beszállítóival megállapodva a versenytársak megoldásainál lényegesen olcsóbban kínál okostelefonokat kezdő felhasználóknak, ráadásul ezek minősége, teljesítménye, vagyis összességében ár/érték aránya egyre jobb.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új tabletek mikor kerülhetnek forgalomba hazánkban, abból kiindulva, hogy az első Smart Tabek tavaly decemberben kerültek a boltokba, ezúttal is év végi megjelenésre lehet számítani. Az újdonságok piaci bevezetése kapcsán kerestük a szolgáltató magyarországi leányvállalatát is, ahol közölték, a Vodafone itthon is tervezi az új tabletek forgalmazását, "lehetőleg még az idén".

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról