Szerző: Bodnár Ádám

2012. augusztus 21. 11:32

Már él a Windows 8 upgrade akció

Augusztus 20-án indult el a Microsoft Windows Upgrade akció, amelynek keretében a Windows 7-tel telepített PC-k vásárlói kedvezményes áron vásárolhatják meg a Windows 8-at.

Magyar nyelven is elérhető a Windows Upgrade Offer weboldal, amely a Windows 7-tel telepített PC-k vásárlói számára lehetővé teszi a kedvezményes frissítést Windows 8-ra. Az akcióban azok vehetnek részt, akik 2012. június 2. és 2013. január 31. között vásárolnak PC-t Windows 7 operációs rendszerrel. A Microsoft célja az akcióval, hogy az új operációs rendszer október 26-án esedékes kiskereskedelmi megjelenése előtt se csillapodjon a kereslet a számítógépek iránt.

Csak magánszemélyek vásárolhatnak Windows 8 frissítésre jogosító kupont a kedvezményes program keretében, amennyiben jogtiszta Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional vagy Ultimate operációs rendszerrel előtelepített számítógépet vesznek. Nekik legkésőbb 2013. február 28-ig regisztrálniuk kell magukat a program weboldalán, adataik és a vásárolt PC adatainak megadásával, a Microsoft pedig a Windows 8 megjelenésének napjától kezdve elérhetővé teszi számukra az új operációs rendszer Professional változatát. Az operációs rendszer telepítőkészlete DVD-n is beszerezhető, de ezért külön kezelési költséget számít fel a cég.

Érdemes tudni, hogy az ajánlat a Windows 7-tel telepített PC-k vásárlóira vonatkozik, a letöltött szoftver bármilyen, arra alkalmas (Windows XP SP3, Windows Vista vagy Windows 7) számítógépre telepíthető. Ahogy azt a HWSW korábban már megírta, Windows 8-ra kizárólag Windows 7-ről lehet "simán" frissíteni, ilyenkor az adatok, fájlok, telepített szoftverek és beállítások is változatlanok maradnak. Ennek feltétele természetesen, hogy a régi és az új operációs rendszer egyaránt 32 vagy 64 bites legyen, tehát 32 bites Windows 7-ről nem lehet 64 bites Windows 8-ra közvetlenül frissíteni és fordítva sem.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Windows 7-et megelőző verzió, a Vista esetében csak SP1 telepítése után lehet a felhasználói adatok és beállítások megtartása mellett Windows 8-ra frissíteni, de az alkalmazásokat ezt követúen újra kell telepíteni. Az SP1 nélküli Windows Vistáról történő upgrade csak az operációs rendszer tiszta újratelepítésével lehetséges - ugyanez a helyzet Windows XP-vel is, upgrade csak SP3 esetén működik, de itt is csak a felhasználói adatok maradnak meg.

A weboldalon olvasható információk szerint a frissítés árát 15 euróban határozta meg a Microsoft, a pontos összeg a vásárláshoz használt bankkártyát kibocsátó bank napi átváltási árfolyamától függ. A licencért különféle bankkártyák mellett PayPallal is lehet fizetni.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról