Szerző: Koi Tamás

2012. augusztus 16. 15:33

Boltokban a Samsung telefonból lett tablete

Immár minden régióban hivatalosan elrajtolt a Samsung telefonból kinőtt tablete, a Galaxy Note 10.1. Az újdonság a tengerentúlon holnaptól kapható, itthon vélhetően ősszel kerülhet a boltokba, illetve a mobilszolgáltatókhoz.

Napok kérdése, és több országban a boltokba kerülhet a Samsung tablet-kínálatának legújabb tagja, a Galaxy Note 10.1, mely a tavaly nagy sikert aratott, telefon és tablet hibridként Galaxy Note termékcsaládból nőtte ki magát. Az újdonság mellett továbbra is piacon marad a Samsung Galaxy Tab termékcsalád, melynek megjelenése óta számos különböző kiépítettségű és képátlójú - köztük 10.1-es - tagja van. Az új márkanév bevezetése a tabletek mezőnyébe ugyanakkor taktikai húzás is lehet a Samsung részéről.

A Samsung Galaxy Note 10.1 a Tab termékcsaládtól gyakorlatilag egy lényeges ponton különbözik: ehhez a modellhez - akárcsak az eredeti Galaxy Note-hoz - jár egy stylus is, ami elsősorban a kreatív felhasználási területét erősíti az eszköznek. A kijelző, amire rajzolgatni lehet egyébként a típusszámból adódóan 10,1 hüvelykes, felbontása pedig 1280x800 pixel. A Galaxy Note 10.1 a többi Samsung tablethez és okostelefonhoz hasonlóan megkapja a TouchWiz kezelőfelületet, mely az Android 4.0.4-es verziójára épül rá.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az újdonság esetében a nyers erő kapcsán nem bíz semmit a véletlenre a Samsung: a tabletbe a koreai gyártó saját tervezésű Exynos lapkája kerül, mely négy, 1,4 GHz-en ketyegő prcesszormagot tartalmaz. A kütyübe 2 GB memóriát épített a Samsung, a háttértárat tekintve három különböző változat várható, 16, 32 és 64 gigabájtnyi flashmemóriával felvértezve. A tabletből egyaránt készül kizárólag WLAN-rádiót tartalmazó, illetve mobilnetes modemmel ellátott verzió.

Az újdonság kapcsán nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy az Apple számos országban szabadalmi perek sorát indította a Samsung ellen, bizonyos területeken ideiglenes kereskedelmi- és importkorlátozásokat is sikerült elérnie a 10.1 hüvelykes Galaxy Tab tabletre. Azzal, hogy az újdonság más márkanéven és kissé eltérő formákkal jelenik meg, a koreaiak könnyedén kihúzhatják az Apple méregfogát.

A Samsung Galaxy Note 10.1-et Európában várhatóan az augusztus végén kezdődő IFA-n láthatja a nagyközönség. A HWSW a helyszínről számol be a kiállítás újdonságairól, köztük a Samsung tablettel.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.