Szerző: Koi Tamás

2012. július 17. 12:41

A telefonadóhoz igazítja az áremelést a T-Mobile

Nyilvánosságra hozta új, 2012. szeptember 1-től érvényes, mobiltelefon-szolgáltatásokra vonatkozó lakossági és publikus üzleti díjcsomagjainak árlistáját a Magyar Telekom. A cég a múlt héten jelentette be, hogy árat emel, ezzel együtt hangsúlyozta, nem a július 1-től élő telefonadó áthárításáról van szó.

Már elérhető a T-Mobile honlapján az az új, tájékoztató jellegű árlista, mely a lakossági és publikus üzleti díjcsomagok, valamint egyes szolgáltatások idén szeptembertől megváltozott igénybevételi díját tartalmazza. A Magyar Telekom múlt héten jelentette be, hogy mind a T-Mobile mind a T-Home portfólióban árat emel, a cég azonban hangsúlyozta, az áremelést nem a telefonadó bevezetése indokolja. Ezzel együtt érdekes, hogy egyetlen olyan díjcsomag sincs a kínálatban, ami a telefonadót bevezető törvényben meghatározott maximális adótehernél nagyobb mértékben drágulna.

Így az új díjtáblázat értelmében a legdrágább lakossági díjcsomagok (MédiaMánia XL, Mozaik XXL, Relax 1000) havi díja is legfeljebb nettó 700 forinttal, azaz bruttó 890 forinttal emelkedik. A 700 forintos szint eredetileg a lakossági ügyfeleknél alkalmazható adómaximumként volt feltüntetve a telefonadóról szóló új jogszabályban, a törvényt azonban az Országgyűlés gazdasági bizottsága később módosította, így idén maximum 400 forintot lehet beszedni a lakossági előfizetések és 1400 forintot a vállalati ügyfelek után.

A telefonadó áthárításáról először a Vodafone Magyarország nyilatkozott konkrétumokat, a mobilszolgáltató a Telekomhoz hasonlóan sávosan emelte egyes díjcsomagjainak havi díját, de az áremelés egy esetben sem haladta meg a nettó 700 forintot. A társaság ugyanakkor a törvénymódosítás miatt arra kényszerül, hogy az áremelést december 31-ig nettó 400 forintban maximálja, mivel már korábban közölte, hogy a telefonadó miatt kénytelen módosítani árképzésén. A Telenor éppen tegnap léptette életbe azokat az árváltozásokat, melyek szükségességét szintén az új adó bevezetésével magyarázta az operátor. A norvég tulajdonú szolgáltató ügyfeleinél a havi előfizetési díj nem változott, ellenben a hívások után kapcsolási díjat kell fizetniük a telefonálóknak, emellett a díjcsomagok összetétele is változott tegnaptól.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A T-Mobile lakossági tarifák esetében egyébként a havi díjak változásának mértéke bruttó 200 és bruttó 890 forint közt mozog, a Vodafone-nál alkalmazott gyakorlathoz hasonlóan sávosan. Az "XS" jelzésű díjcsomagok (Mozaik. MédiaMánia) bruttó 200, az "S" jelűek bruttó 400, az "M" jelűek pedig bruttó 600 forinttal lesznek drágábbak szeptember 1-től. Minden, ennél magasabb árkategóriájú díjcsomag havi előfizetési díja bruttó 890 forinttal emelkedik.

A kisvállalati ügyfeleknek kínált ÉnCégem díjcsomagok havi előfizetési díja a választott internetes adatmennyiségtől függően nettó 100 és nettó 1000 forint közt változik, ezzel párhuzamosan nő a leforgalmazható kedvezmény is nettó 100-400 forinttal. A feltöltőkártyás tarifák esetében a percdíjak nőnek szeptembertől, egységesen bruttó 3 forinttal.

A díjcsomagok havi előfizetési díja mellett több, ügyfélszolgálaton igénybe vehető szolgáltatás ára is emelkedik a T-Mobilne-nál. Így például a számcsere díja 6069-ról 6500 forintra nő, az előfizető kérésére történő szüneteltetés díja 2540-ről 3000 forintra változik, a SIM-cseréért pedig 4064 helyett 4500 forintot kell majd fizetni szeptember 1-től. A változások teljes listája megtalálható az alábbi tájékoztató weboldalon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról