Szerző: Koi Tamás

2012. július 12. 11:25

Áremelés jön a T-Mobile-nál és a T-Home-nál is

A Magyar Telekom is megemeli egyes szolgáltatásainak árát, de a cég közleménye szerint nem az idén júliusban bevezetett telefonadó hatására. A Telekom a mobil- és vezetékes szolgáltatásoknál egyaránt korrigál, de csak ősztől.

A Telenor, a Vodafone, a DIGI és a UPC után a Magyar Telekom is megemeli egyes szolgáltatásainak igénybevételi díját. A társaság által kiadott sajtóközleményben az áremeléseket hivatalosan "a 2012-ben eddig tapasztalt kedvezőtlen gazdasági és piaci folyamatokkal" indokolja a távközlési multi és hangsúlyozza, nem a telefonadó áthárításáról van szó. A szolgáltató emellett azt is közölte, hogy a vezetékes szolgáltatáscsomagok havidíjai a változás után is a hatóságilag meghatározott árplafon alatt maradnak.

Az ősztől életbe lépő, fokozatos áremelés elsőként a T-Mobile lakossági és üzleti szolgáltatásainak egy részénél tapasztalható majd. Így szeptember elsejétől az előfizetéses hang díjcsomagok havi előfizetési díja átlagosan 6 százalékkal emelkedik, miközben a perc- és SMS-díjak változatlanok maradnak. A változások nem érintik a lebeszélhető perceket valamint az ingyenes beszélgetések feltételei is változatlanok maradnak - áll a szolgáltató közleményében. A Domino csomagoknál a perc- és SMS-díjak egységesen bruttó 3 forinttal emelkednek szeptember 1-től.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A kis- és középvállalati ügyfelek részére átlagosan 7 százalékkal nő az ÉnCégem mobil díjcsomagok havidíja 2012. szeptember 1-jével, a belföldi perc- és SMS-díjak a lakossági tarifákhoz hasonlóan itt sem változnak. A nemzetközi kimenő percdíjak átlagosan 10 százalékkal emelkednek. A Tandem és Telemátrix szolgáltatás opciók havidíja nettó 80 forinttal emelkedik. A kisüzleti mobil hang díjcsomagoknál (pl. Etalon, Siker plusz stb.) átlagosan 8 százalékkal nő a továbbra is 100 százalékban lebeszélhető havidíj, és nettó 1 forinttal a perc- és SMS-díj. A kis- és középvállalati előfizetéseknél továbbra is ingyenesek lesznek a cégcsoporton belüli mobilhívások. A nagyvállalati ügyfeleknél az egyedi keretszerződésekben rögzített feltételek nem változnak, csak a nemzetközi kimenő hívások percdíja emelkedik 10 százalékkal.

Az áremelés egy hónappal később, október elsején a T-Home vezetékes szolgáltatások némelyikénél is megjelenik majd. Így a Hoppá díjcsomag, valamint több, lakossági értékesítésben már nem szereplő tarifa havi előfizetési díja 100 forinttal nő, de nem lesz változás a percdíjakban és a lebeszélhető percek mennyiségében. Nem változnak a T-Home internetszolgáltatások díjai sem, a tévészolgáltatásoknál pedig mindössze egy technológiát, a Sat TV-t érinti az áremelés, itt a második és harmadik beltéri egység bérleti díja nő típustól függően legfeljebb havi 330 forinttal.

A Magyar Telekom a következő hetekben levélben, SMS-ben és weboldalán keresztül tájékoztatja ügyfeleit részletesen az őket érintő változásokról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról