Szerző: Koi Tamás

2012. július 13. 13:34

Kész a Nokia tömegközlekedési navigációs alkalmazása

Mostantól minden Lumia-tulajdonos számára elérhető a Nokia egyik saját fejlesztésű navigációs, útvonaltervező alkalmazása, a Nokia Transport.

A Nokia ma a Windows Phone Marketplace-en keresztül is elérhetővé tette egyik saját fejlesztésű, kizárólag Lumia okostelefonokkal kompatiblis navigációs és útvonaltervező alkalmazását, a Nokia Transportot. A program lényegében egy tömegközlekedési útvonalakra fókuszáló gyalogos navigációs megoldás, mely a Lumia készülékeken gyárilag megtalálható Nokia Drive és Nokia Maps szolgáltatásokat egészíti ki.

A Nokia Transport bétaváltozata egy szűkebb felhasználói kör számára már hónapokkal ezelőtt elérhetővé vált, a 2.1.0.0-s verzió a korábbi bétákhoz képest is kínál néhány újdonságot. A navigációs alkalmazás jelenleg nagyjából 100 világvárosra (köztük Budapestre) kínál teljes tömegközlekedési navigációt, az adatbázisok tartalmazzák a járatok indulási és érkezési idejét, emellett több mint 450 városban korlátozott funkciókkal (jellemzően menetrendek nélkül) használható az app.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az alkalmazás az egyszerűbb navigáció érdekében lehetőséget biztosít arra is, hogy a felhasználó a gyakorta látogatott célpontokat a kezdőképernyőn rögzítse, így a navigáció egyetlen mozdulattal elindítható. Az alkalmazás végleges változata új keresőmotort is kapott, mely a pontosabb találatok mellett áttekinthetőbb kezelőfelületet is eredményez.

A Nokia Transport kizárólag a Lumia sorozat tagjaira érhető el, így a Lumia 610, 710, 800 és 900-as modellek tulajdonosai érhetik el az ingyenes navigációs alkalmazást a Windows Phone Marketplace-ről. A Nokia ugyanakkor figyelmeztet, hogy egyes régiókban csak a megjelenést követő napokban válik elérhetővé az app.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról