Szerző: Koi Tamás

2012. május 23. 12:13

Ingyenes 3D-adással bővít a MinDig TV

Ingyenes, kísérleti 3D-s tartalom és újabb, értéknövelt szolgáltatások bevezetését tervezi földfelszíni sugárzású digitális platformjánál, a MinDig TV-nél az Antenna Hungária.

Az MTVA-val együttműködve 3D-s tesztadást biztosít a nyári olimpiai játékok idején az Antenna Hungária - jelentette be Jean-Francois Fenech, a cég vezérigazgatója a társaság mai sajtótájékoztatóján. Az is elhangzott, hogy a DVB-T platform felhasználói profilja az utóbbi hónapokban a digitalizáció hatására jelentősen átalakult, a nézők így összességében a szolgáltató szerint reklámozói szempontból értékesebb célcsoportot jelentenek. Az Antenna Hungária által bemutatott statisztikák szerint emellett elkezdődött a MinDig TV-re történő migráció más fizetős tévés platformokról.

Az Antenna Hungária ingyenes tévés platformját ma nagyjából 300 ezer háztartásban nézik, míg a fizetős, MinDig TV Extra szolgáltatásra eddig 63 ezren fizettek elő. A szolgáltató számára a jelentős nyári sportesemények (olimpia, futball Európa-bajnokság), illetve az MTVA által közvetített Formula 1-es világbajnokság további lehetőséget kínálnak az ügyfélszám jelentős bővítésére, hiszen továbbra is a MinDig TV az egyetlen olyan platform, ahol ezeket az eseményeket HD-ben, ingyenesen követhetik a nézők.

Az olimpia idején, illetve már a nyári játékok kezdete előtt ráadásul megjelenik az ingyenes platformon az MTVA tematikus 3D-s csatornája, az m3D, igaz, ezt egyelőre csak a budapesti vételkörzetben élő nézők érhetik el. Az Antenna Hungária sajtótájékoztatóján nem hangzottak el a 3D-s tartalommal kapcsolatos további részletek, a HWSW forrásai szerint az MTVA hamarosan külön sajtótájékoztató keretén belül részletesen ismerteti az új csatornával kapcsolatos terveket.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A műsorszóró vállalat emellett közölte, rövidesen nem lineáris szolgáltatásokkal is kiegészíti szolgáltatásportfólióját. Az Antenna Hungária jelenleg tárgyalásokat folytat a műsorszolgáltatókkal arról, hogy a különböző műsorokat streaming szolgáltatáson keresztül is továbbíthassa különböző vevőeszközökre, így elsősorban számítógépekre, okostelefonokra és tabletekre.

Az Antenna Hungária a szolgáltatáskínálat bővítése mellett a DVB-T rendszer lefedettségét is tovább növeli: a következő hónapokban 5 közepes teljesítményű és 10 kis teljesítményű telephelyről indul el a DVB-T sugárzás, a bővítés ezúttal elsősorban a nagyvárosokra fókuszál. A hálózatbővítés eredményeképpen 65 DVB-T telephely lesz üzemben, a MinDig TV szolgáltatás lakossági lefedettsége ezzel meghaladja a 98 százalékot. Eközben a B Multiplex (MinDig TV Extra Családi csomag) lefedettsége közel 87 százalékra emelkedik, 53 telephelyről sugározva.

A lefedettség és a tartalom további jelentős bővítésére az analóg lekapcsolást követően kerülhet sor. Jean-Francois Fenech a sajtótájékoztatón elmondta, reméli, hogy még a nyáron megszületik a pontos ütemterv az analóg sugárzás lekapcsolására. Fontos momentum, hogy június végén a kereskedelmi adók analóg koncessziós szerződése lejár, ugyanakkor egyelőre senki nem tudja, hogy az RTL Klub és a TV2 milyen feltételek mellett maradhat, illetve egyáltalán maradhat-e az analóg földfelszíni platformon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról