:

Szerző: Gálffy Csaba

2012. április 26. 11:27

Nyereséges az LG Electronics

Kiadta első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics. A mobilgyártó részleg tovább szenved, de az okostelefonok újra nyereségessé tették. Az LTE-s telefonoktól és a 3D-s tévéktől várják Koreában a megváltást.

Visszatérőben lehet az LG jó szerencséje, a vállalat egészséges nyereséget jelentett az év első három hónapjára. Ez nagy megkönnyebbülés a cég vezetése és befektetői számára, az LG ugyanis súlyos pénzügyi problémákba futott bele tavaly és két veszteséges negyedévet zárt korábban. Az év első három hónapjában azonban mintegy 213 millió dolláros profitot ért el az LG Electronics, 10,8 milliárd dolláros forgalom mellett.

Telefonos feltámadás?

A mobiltelefonos üzletág továbbra is zsugorodik, köszönhetően a "buta" telefonok gyors visszaesésének. Az LG korábban jelentős részesedést épített ki ebben a szegmensben, az okostelefonos átállás során azonban egyelőre nem tudja megőrizni a cégi a korábbi vásárlókat, akik inkább más gyártótól vásárolnak okostelefont. Ettől függetlenül természetesen az LG termékmixe és az okostelefonok felé tolódik el, amelyek átlagos eladási ára nagyobb és darabonként magasabb profitot tartalmaznak, mint az olcsó termékek. Ennek megfelelően a bevételek éves viszonylatban 14 százalékkal, 2,2 milliárd dollárra csökkentek, az üzletág pedig jelképes, 30 millió dolláros profitot ért el.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A következő néhány hónaptól jó eredményeket vár az LG, betudhatóan elsősorban az okostelefonos piac további növekedésének. A dél-koreai gyártó az európai LTE berobbanására számít a második negyedévben - ez legalábbis annak fényében meglepő, hogy a HWSW tudomása szerint az új generációs hálózatok kiépítése kontinensünkön mindenhol lassan halad.

A tévé éve

Az LG Electronics már korábban bejelentette, hogy 2012-ben a 3D-s tévékre fog elsősorban koncentrálni. Ebben segíthet, hogy idén olimpiát is rendeznek, ami hagyományosan meghúzza az új tévék eladását - idén pedig számos országban lesz 3D-s közvetítés is a sporteseményről. A versenytársakkal szemben az LG az áttörést a Cinema Screen (vékony kávájú) 3D-s okostévéktől várja, amelyek az otthoni piacon nagyon sikeresnek bizonyultak.

Az első negyedévben azonban az olimpia még nem érezteti hatását, a kereslet kifejezetten alacsony maradt, a 4,7 milliárd dolláros forgalom 6,8 százalékkal csökkenést mutat. Az LG szerint ez elsősorban az európai válságnak tudható be, kontinensünkön alig vásároltak a fogyasztók. A profit azonban - köszönhetően a beszállítói hálózat költséghatékonyabb működésének - megduplázódott és 191 millió dollárra nőtt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.