Szerző: Dojcsák Dániel

2012. február 14. 16:56

Ingyen Microsoft szoftver az egri főiskolásoknak

Komplex együttműködési megállapodást írt alá a Microsoft Magyarország és az Eszterházy Károly Főiskola, aminek keretében az intézmény informatikus hallgatói, illetve a tanári kar ingyenesen használhatja a Microsoft minden fejlesztőeszközét és szervertermékét.

A ma aláírt szerződés több száz hallgatót és oktatót érint, a licencek virtuális értéke pedig több százmillió forintra tehető. A Microsoft, ahogyan a korábbi évtizedekben a közoktatásban és a felsőoktatásban bizonyította is, tudatosan építi kapcsolatait és termékeivel, illetve hallgatók és diákok számára ingyenes oktatással erősíti piacait.

Az oktatási intézmények és hallgatók számára is kedvező ez a helyzet, hiszen friss, versenyképes tudást szerezhetnek, anélkül, hogy ezért piaci árat kellene fizetni. A támogató cég számára pedig a jövőben, a már aktívan dolgozó informatikus, aki képzett Microsoft-szakember, bőven visszatermeli a befektetést.

Ingyen szoftver, ingyen vizsga, ingyen tananyag

A Microsoft Magyarország és az egri Eszterházy Károly Főiskola által most megkötött megállapodásnak része, hogy a Dream Spark program keretében a legtöbb szerveroldali és fejlesztőeszközt – egyebek mellett a Visual Studio legújabb változatát – a főiskola informatikus és tanárjelölt hallgatói, valamint tanári kara oktatási és kutatási célra egyaránt felhasználhatja.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Emellett a Microsoft IT Akadémia programjának keretében hivatalos Microsoft tananyagokat ad a főiskolának, így a tanulók nemzetközileg elismert Microsoft Certified Professional (MCP) vizsgára készíthetők fel, amellyel a hallgatók a nemzetközi munkaerőpiac által széles körben elismert tanúsítványt szerezhetnek. A Microsoft biztosítja az MCP-hez szükséges tananyagot, az e-learning környezetet, a laborgyakorlatokat, valamint az oktatók kiképzését is.

A legkisebbeken próbálják ki a tabletes oktatást

A megállapodás harmadik eleme egy pilot projekt mindkét szervezet számára: a tervek szerint a főiskola gyakorlóiskolájának egy osztálynyi diákja szeptembertől Windows 8 operációs rendszert futtató táblagépeken kezdik meg a tanévet. A projekt célja, hogy kiderüljön, hogyan tudják a diákok használni a mindennapi tanórákon a táblagépeket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról