Szerző: Koi Tamás

2012. január 18. 11:45

Érkezik az LG első LTE-s tabletje

Modellfrissítés készül az LG Optimus Pad termékportfóliójában: a cég rövidesen piacra dobja az első olyan táblagépét, melyben már LTE-modem található.

A piaci trendekhez igazodva, valamint az újabb technológiáknak megfelelően felújítja első tabletjét az LG Electronics. A koreai gyártó bejelentette az Optimus Pad LTE-t, mely az első, LTE-kompatibilis táblagépe, részben a tavalyi Mobile World Congressen bemutatott Optimus Padre építve. Az újdonság amellett, hogy gyorsabb hálózati elérést biztosít elődjénél, lényegesen gyorsabb is lett - nem lehetett ugyanakkor nagy vásárlóvonzó ereje a 3D-s képrögzítőnek, ez ugyanis eltűnt a repertoárból.

Az Optimus Pad LTE - akárcsak elődje - 8,9 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik, melynek felbontása 1280x768 pixel, a kategória több másik tagjával, így elsősorban a Samsung hasonló képméretű kijelzővel ellátott Galaxy Tabjával megegyezően. Az IPS technológiával készült kapacitív érintőkijelző a gyártó állítása szerint ugyanakkor az egyik legjobb minőségű képet adó megjelenítő az iparágban.

Az új tablet az LTE-kompatibilis modem mellett új processzort is kapott, az NVIDIA Tegra 2-t egy 1,5 GHz-es kétmagos Qualcomm (feltehetően Krait-magos S4) chip váltja, a háttértár mérete változatlanul 32 gigabájt, a korábbi modellhez képest újdonság azonban, hogy a kapacitás microSD-kártyákkal bővíthető. A tablet az Android operációs rendszer 3.2-es verzióját (Honeycomb) futtatja, a későbbiekben ez várhatóan frissíthető lesz a 4.0-s (Ice Cream Sandwich) változatra.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A készülék a multimédiás képességei terén is jelentősen változott, így eltűnt a hátlapról a sztereoszkopikus fotókat készítő, duál kamera, melynek a helyét egy 8 megapixeles képrögzítő veszi át az Optimus Pad LTE esetében. Újdonság a DLNA-kompatibilitás, mely a médiatartalmak egyszerűbb és egységes megosztását teszi elérhetővé.

Az LG új táblagépe várhatóan a második negyedévben kerülhet forgalomba, a tervek szerint először Dél-Koreában. A cég első tabletje szintén itt jelent meg, és azóta sem igazán tudott átütő sikereket elérni más régiókban, az androidos táblagépek mezőnyében a közel féltucatnyi megoldással rendelkező Samsung Electronics megközelíthetetlennek tűnik az LG számára.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról