Szerző: Koi Tamás

2012. január 3. 13:29

Ráncfelvarrást kap a Samsung Galaxy Ace is

Megújítja középkategóriás Galaxy Ace okostelefonját a Samsung. Az új modell Galaxy Ace Plus néven kerül forgalomba az év elején, és néhány kisebb, elsősorban a teljesítményt és a háttértár-kapacitást érintő változást hoz.

Újabb középkategóriás okostelefonnal bővíti kínálatát a Samsung Electronics: még ebben a hónapban piacra kerül a Galaxy Ace Plus, az egy évvel ezelőtt, barcelonai Mobile World Congress előtt pár héttel bemutatkozott Galaxy Ace utódja. A koreai gyártótól nem teljesen idegen az efféle ráncfelvarrás, a Galaxy Tab 7 hüvelykes kijelzővel szerelt változatából is készült felújított modell, illetve a Galaxy S is megkapta a frissítést tavaly.

A Galaxy Ace Plus az eddigi koreográfiának megfelelően elsősorban kisebb hardveres módosításokat tartalmaz, a mobil kijelzőjének képátlója 3,5-ről 3,65 hüvelykre nőtt, a felbontás azonban maradt 320x480 pixel, ami egy modern érintőkijelzős okostelefon esetében éppen hogy nem veri le a lécet. A nagyobb kijelző mellett a Samsung egy gyorsabb, 1 GHz-es órajelen ketyegő processzort és 3 gigabájtnyi háttértárat épített a mobilba (ebből 2 gigabájt multimédiás tartalmak tárolására és általános célokra használható, 1 gigabájt pedig az alkalmazások számára lett elkülönítve).

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az Android operációs rendszer 2.3-as verzióját futtató Galaxy Ace Plus éppúgy 5 megapixeles kamerával és 7,2 Mbps maximális sávszélességű modemmel van ellátva mint elődje, a kezelőszoftver szintjén sem történt előrelépés, a Samsung az új típusnál is a TouchWiz UI-jal bővíti a standard androidos környezetet. A szoftverkínálat újdonsága a korábbi modellhez képest a Samsung saját fejlesztésű csevegőalkalmazása, a ChatON.

A Galaxy Ace Plus a Samsung közleménye szerint elsőként Oroszországban kerül majd forgalomba még januárban, ezt követően több régióban - így Kelet-Európában - is a boltokba érkezik. A cég egyelőre nem közölte, hogy mennyibe fog kerülni az újdonság.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

1

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.