Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres
>> Developer 2014 kutatás: vegyél részt a kutatásunkban és segíts megismerni a hazai szoftverfejlesztők szokásait! <<

Újabb távközlési céget vásárol fel a UPC

Koi Tamás, 2011. november 11. 10:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Tovább folytatja akvizíciós stratégiáját a UPC Magyarország Kft. A cég a HWSW értesülései szerint októberben vételi megállapodást írt alá a RubiCom Zrt.-vel, melynek következtében a UPC ügyfélállománya több tízezer szerződött előfizetővel bővülhet.

A HWSW birtokába jutott információk szerint újabb távközlési szolgáltatót vásárol fel a UPC Magyarország. A cég októberben kötött megállapodást az ország nyolcadik legnagyobb kábeltársaságával, a RubiCom telefon-, kábeltelevízió-, és internetszolgáltató Zrt.-vel a cég teljes ügyfélállományának és infrastruktúrájának felvásárlásáról. Az akvizíció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után, jövő tavasszal zárulhat. Az üzlet anyagi részletei egyelőre nem nyilvánosak.

Százezer potenciális ügyfél

A száz százalékban magyar tulajdonban álló RubiCom Zrt. 2004-ben jött létre, és megalakulása óta nyújt kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatásokat leginkább lakossági ügyfelek számára. A cég a fővároson kívül több mint 90 településen van jelen szolgáltatásaival, melyet jelenleg nagyjából 40 ezer háztartásban használnak, a teljes lefedettség eléri a százezer háztartást. A szolgáltatási területek közé tartozik többek közt Budapest III. kerületének egy jelentős része, a XI. kerületi Gazdagrét, valamint Cegléd, Dunakeszi, Fót, Mogyoród és Vác bizonyos körzetei.

A UPC Magyarország a fenti települések egy részén már jelen van, mióta az Inviteltől felvásárolta a FiberNet egykori ügyfélbázisának egy részét. Azok az egykori FiberNet/DunaWeb előfizetők, akik a UPC-hez kerültek, a cég teljes szolgáltatáskínálatát elérhetik, beleértve a 120 Mbps elméleti letöltési sebességet nyújtó Fiber Power márkanevű csomagokat. A UPC a FiberNet részleges akvizíciója révén többek közt Gödöllőt, Budaörsöt, Csongrádot, Délegyházát és Szentendrét látja el szolgáltatásával.

A hálózat műszaki felmérését követően vélhetően hasonló ajánlatokat kapnak majd a mostani RubiCom előfizetők is, így a UPC a legtöbb átvett településen nagy sávszélességű internetet és fejlett digitális tévés szolgáltatást fog kínálni az ügyfeleknek, telefonszolgáltatás mellett, akár egybecsomagolt ajánlatokkal. A RubiCom jelenlegi internetes ügyfelei a tranzakcióval kifejezetten jól járhatnak, hiszen ugyanannyi, vagy kevesebb pénzért várhatóan sokkal gyorsabb szolgáltatást használhatnak a jövőben: ma egy 16 Mbps letöltési és 2 Mbps feltöltési sebességet nyújtó díjcsomagért 8670 forintot kell fizetnie egy ügyfélnek, ugyanennyi pénzért egy UPC-előfizető már 120 megabites letöltési sávszélességű Fiber Power csomagot kap.

Nem ma kezdték

A FiberNet ügyletet megelőzően a UPC korábbi legnagyobb akvizíciója a többfokozatú, 1999-ben kezdődött, 2008-ban a teljes egyesüléssel lezárult Monortel üzlet, mellyel a szolgáltató hozzájutott a Pest megye délkeleti részén, 43 települést lefedő, 29-es hívószámú primer körzethez. A 29-es körzet jellegzetessége, hogy a UPC a legtöbb településen máig csak az elavult, xDSL-technológiával nyújt internetszolgáltatást, a kábeles Fiber Power csomagok bevezetése hosszú ideje húzódik a térségben.

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Egy kis türelmet kérünk, töltjük a kommenteket...

Új komment írásához be kell jelentkezned!

A Fórumos azonosítódat is használhatod.

Ha még nem vagy tagunk, regisztrálj! Csak 2 perc az egész.

Tipp #1: több formázási lehetőséged van, ha a Fórumban szólsz hozzá a témához!
Tipp #2: készítettünk egy gyűjtőoldalt, ahol az összes friss kommentet megtekintheted.