Szerző: Dojcsák Dániel

2011. március 30. 16:42

Jönnek a két processzormagos HTC telefonok

Tegnap a HTC France hivatalos twitter csatornáján kotyogták ki az információt, miszerint hamarosan számíthatunk egy újabb termékbemutatóra, így a barcelonai Mobile World Congress-en elmaradt kétmagos processzorral szerelt modellek is beállnak az idei felhozatalba. Az árulkodó üzenetet ugyan azóta eltávolították, de a január óta sejthető bejelentés várható.

A HTC első kétmagos androidos okostelefonja a Pyramid kódnevet viseli, a mobilba az 1,2 GHz-es órajelen ketyegő MSM8260 Snapdragon processzor kerül majd. A kijelzője 4,3 hüvelyk átlójú, qHD, azaz 960x540 lesz. További nyalánkság, hogy támogatni fogja a HSPA+ hálózatokat is. Az előzetes információ szerint a mobil az Egyesült Államokban a T-Mobile, Európában pedig vélhetően a Vodafone kínálatában jelenik majd meg valamikor májusban.

A másik érdekesség a hasonló specifikációval rendelkező HTC EVO 3D, ami viszont már egy 3D-s S-LCD kijelzővel szerelt modell lesz, melynek képátlója szintén 4,3 hüvelyk, és felbontása is éppúgy qHD, mint a Pyramid esetébe. A HTC France kiszivárogtatása erre a modellre utal, viszont, ahogyan ott is írják, a bemutató dátuma még nem ismert. Mindkét fenti modell a csúcskategóriában versenyez majd, nem nagy meglepetés, hogy ezekre a hírekre válaszul még hazánkban is jelentősen csökkent a HTC Desire HD ára.

A Qualcomm már készen állt

Habár hivatalos bejelentés még ezidáig nem történt, január óta már nem számít nagy újdonságnak az új modellek érkezése, sőt, talán az jelentett csalódást, hogy az újdonságok a tél végi bemutatóból kimaradtak. A Qualcomm ugyanis már a CES-en demózta a kétmagos MSM8x60 platformjának fejlesztői változatát, és már akkor állították, hogy ezt még 2011 második negyedévében megvásárolható termékekben láthatjuk viszont. Mindenki májusi bemutatóra gondolt, de az elmúlt napon kiszivárgott információk szerint a HTC már áprilisban bemutatja a Pyramidot, valószínűleg az EVO 3D jön majd májusban.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Qualcomm kétmagos Snapdragon lapkájáról egyébként már pontos specifikációk elérhetőek: a két asszinkron Scorpion mag 1,2 GHz-en dolgozik, a 45 nm-es gyártástechnológia pedig a teljesítmény mellett az optimális fogyasztást is garantálja. Az MSM8260 integrált mobil szélessáv megoldása a szokásos szabványokon felül már támogatja a HSPA+ technológiát is 14 Mbps-es le és 5,6Mbps-es feltöltési sebességeken.

A most piacon lévő Snapdragonhoz képest ebben a lapkában már Adreno220-as grafikus gyorsító lesz, ami garancia a mobilhoz képest brutális 3D teljesítményhez, felvéve a versenyt az NVIDIA megoldásával. A chip maximum 1280x800-as felbontásig képes képet megjeleníteni, így chip vélhetően előbb-utóbb a tabletekbe szerelve is megjelenhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról