:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 22. 09:51

Véget ért az Everest diagnosztikai szoftver fejlesztése

Az AIDA64-et fejlesztő FinalWire megszerezte az Everesttel kapcsolatos jogokat és egyúttal közölte, beszünteti a szoftver további értékesítését és fejlesztését, a felhasználóknak az AIDA64-et ajánlja.

Amint arról a HWSW korábban beszámolt, az Everest készítői nemrég kiváltak a Lavalysból és ugyanarra a kódbázisra építve, AIDA64 néven folytatták a szoftver fejlesztését a FinalWire vállalat berkein belül. A távozás óta az Everest nem fejlődött tovább (utoljára 2010 áprilisában jelent meg új verziója), értékesítése azonban még folyt, most viszont a FinalWire tulajdonába került az Everesttel kapcsolatos összes jog.

Az AIDA64-et kiadó FinalWire ügyvezetője, Miklós Tamás tizenöt éve kezdett el rendszerelemző alkalmazásokat fejleszteni. Első ilyen terméke az ASMDemo nevű, MS-DOS alatt futó szoftver volt, később ennek továbbfejlesztéséből jött létre az AIDA, majd a windowsos változat, az AIDA32. Az addigra már komoly sikereket elért szoftver fejlesztőcsapata 2003 óta a kanadai Lavalys égisze alatt dolgozott tovább, azonban idén kibékíthetetlen ellentétek miatt szakításra került sor, ekkor alakult meg a FinalWire és született meg az AIDA64, amely az Everest egyenes ági leszármazottjának tekinthető.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Everesthez hasonlóan az AIDA64 is két verzióban létezik, otthoni felhasználásra az Extreme Editiont, üzleti felhasználásra a Business Editiont ajánlja a cég. Az árak ugyanazok mint az Everest esetében, az Extreme Edition 39,95 dollárba, a Business Edition pedig 99,75 dollárba kerül

A HWSW információi szerint az Everest világszerte több milliós felhasználói táborral rendelkezett, ők a szakítás óta lényegében magukra maradtak. A mostani bejelentéssel párhuzamosan a FinalWire azt is közölte, az Everest-vásárlók számára nyitva áll az út, hogy AIDA64-re váltsanak, frissítsenek - az érvényes Everest-licenccel rendelkező ügyfelek hamarosan e-mail értesítést kapnak a FinalWire-tól. A lejárt Everest-licencek birtokosai upgrade konstrukcióban vásárolhatják meg az AIDA64-et, ehhez nem kell mást tenniük, mint a FinalWire weboldalán megadniuk adataikat és az Everest licenckulcsot.

Az AIDA64-nek a múlt héten jelent meg a 1.2-es verziója, amely már támogatja az Intel Sandy Bridge generációs processzorait, az AMD Radeon 68xx és NVIDIA GeForce GTX 580 grafikus chipeket, valamint az USB 3.0 eszközöket, emellett számos hibát is javít, amelyeket a korábbi verziókban találtak a fejlesztők. A licencelésben is történt változás, az otthoni felhasználóknak szánt Extreme Editiont egy felhasználó akár 3 PC-re is feltelepítheti. Az AIDA64 1.2 újdonságairól részletesen itt lehet olvasni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.