Szerző: Koi Tamás

2010. április 29. 12:45

Olcsó zenetelefon érkezik a Nokiától

A nyár folyamán új, elérhető árú zenemobillal egészíti ki kínálatát a Nokia.

A ma bejelentett X2 elsődleges célközönsége a zenekedvelő mobilfelhasználók lehetnek, a mobil szolgáltatáskínálatát ennek megfelelően alakította a finn gyártó. Az X-széria többi tagja (X3, X6) design-mintájára létrehozott X2 hagyományos formátumú mobil a vállalat alsó-középkategóriás készülékekből álló kínálatát erősíti majd, így leginkább a fejlődő országokban számít komoly sikerekre vele a Nokia.

A Symbian S40 operációs rendszerrel ellátott X2-t 2,2 hüvelykes QVGA kijelzővel szerelik, a több színben forgalomba kerülő telefon oldalán a célfelhasználásnak megfelelően megtalálhatóak az egyebek mellett a médialejátszást szabályozó gombok. A hátlapján két hangszóróval is ellátott mobil FM-rádióvevővel is rendelkezik, a CD-ről lemásolt, vagy letöltött zenéket pedig microSD kártyáról lehet lejátszani.

\"\"

A telefon vezeték nélküli fülhallgatóval is használható a beépített Bluetooth 2.1 rádió segítségével, a vezeték nélküli kapcsolatot a zenék telefonra másolására is lehet használni, ugyanakkor sokkal gyorsabb a másolás a mellékelt USB-kábelen keresztül. A telefon és a PC közti szinkronizációt többek közt a Windows Media Playerrel együttműködő Ovi Player PC-s klienssel lehet végezni.

A mobil szoftverválasztékát a kor igényeinek megfelelően a közösségi szolgáltatásokhoz fejlesztett alkalmazásokkal egészítették ki, így az X2 már a főképernyőről hozzáférést kínál a Facebookhoz, emellett telepítették rá az e-mailek kezeléséhez és az azonnali üzenetküldéshez használható Nokia Messaging alkalmazást is. A telefon a kategóriájához képest szokatlanul erős képrögzítési képességekkel rendelkezik: az X2-be egy 5 megapixeles felbontású, videofelvételre is alkalmas kamerát szerelt a Nokia.

Az X2 várhatóan júniusban jelenhet meg a nagyobb célpiacokon, nettó 85 eurós (vagyis napi árfolyamon számítva 22 700 forintos) fogyasztói áron. Az X2 magyarországi megjelenéséről egyelőre nem kaptunk információkat a Nokiától.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról