Szerző: Dojcsák Dániel

2009. március 26. 16:33

Facebookosodik az iWiW

Napok kérdése lehet és a 2,6 millió aktív iWiW-felhasználó arra ébredhet reggel, hogy megváltozott a magyar közösségi oldal megjelenése -- írja Szabó Gergely, a Webisztán szerzője blogjában. Illetve a kíváncsiskodóak az iwiw.hu/ujoldal linken maguk is meggyőződhetnek a felújítás eredményeiről.

[HWSW] Napok kérdése lehet és a 2,6 millió aktív iWiW-felhasználó arra ébredhet reggel, hogy megváltozott a magyar közösségi oldal megjelenése -- írja Szabó Gergely, a Webisztán szerzője blogjában. Illetve a kíváncsiskodóak az iwiw.hu/ujoldal linken maguk is meggyőződhetnek a felújítás eredményeiről.

Nem egy teljesen új dizájnról van szó, csupán egy ráncfelvarrásról, a régi dizájnelemek módosulásáról. A finomítások érintik többek közt a betűtípust, a linkek megjelenését, illetve a grafikus elemeket is. A ráncfelvarrás, azaz \"facelifting\", inkább \"Facebook-lifting\" lesz a szkeptikusok szerint. A változás feltételezhetően a hamarosan elinduló Open Social alapú alkalmazások élesedése előtti utolsó előkészületekhez tartozó lépés, ami nem csak a működést, de a kinézetet is érinti.

Az API egy ideje már elérhető a fejlesztők számára, s jelenleg egy alkalmazásfejlesztői verseny folyik, aminek keretében a tulajdonos Origo Zrt. keresi a három legötletesebb kiegészítőt, melyek készítőit díjazza is. Természetesen a lényeg inkább a fejlesztők ösztönzése, hogy a publikus nyitáskor ne üresen tátongjon az alkalmazásos rész.

Az iWiW főoldalon a struktúrában is lehet majd némi átrendeződés, az eddig leghangsúlyosabb Üzenőfal mellett valószínűleg megjelenik a Facebookhoz hasonló Hírek rovat, ahol ismerőseik állapotváltozásairól és az alkalmazásokban végzett tevékenységekről értesülhetnek a felhasználók. A fejlesztői verseny március végén zárul, s ezt követően nagyon rövid időn belül élesednek is az elkészült programok. Az oldal szerkezetének és megjelenésének változásai pedig addig fokozatosan kerülnek beillesztésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról