:

Szerző: Bányai György

2009. január 6. 12:50

Kísértetiesen hasonlít a MacBook Airre az MSI új netbookja

Nem hinnénk, hogy vékony notebookot csak a MacBook Air noteszgépéhez hasonló burkolatban lehetne elképzelni, az MSI mégis ezt tette: az új X-Slim 320 ráadásul méretben is hasonló az Apple termékéhez és bár a belső hamisítatlanul netbookos, a kijelzője 13,4 hüvelykes.

[HWSW] Nem hinnénk, hogy vékony notebookot csak a MacBook Air noteszgépéhez hasonló burkolatban lehetne elképzelni, az MSI mégis ezt tette: az új X-Slim 320 ráadásul méretben is hasonló az Apple termékéhez és bár a belső hamisítatlanul netbookos, a kijelzője 13,4 hüvelykes.

Az MSI a sikeres Wind netbook-sorozatába fogott szele mellé magából a levegőből is szeretne egy nagyobb szippantást. A MacBook Air noteszgéphez szemtelenül hasonlító X-Slim 320 méretben sem nagyon tér el az Apple termékétől: míg annak 13,3 hüvelykes a kijelzője, az MSI ultralapos netbookja 13,4 hüvelykes megjelenítőre feszíti az Intel Atom processzor által számoltakat.

X-Slim 320

Az X-Slim 320 három USB 2.0 csatlakozója mellett kártyaolvasó, vezetékes LAN aljzat és VGA-kimenet is található. Arról még nem szivárogtak ki információk, hogy a "kötelező" 802.11 b/g Wi-Fi csatoló mellett HSDPA-modul, illetve Bluetooth-modul lesz-e az extralistában. A gyártó a nagyobb fizikai méretű és ezért nagyobb fogyasztású kijelző mellett is ügyelt a hosszú akkumulátoros üzemre, az X-Slim 320 akár 10 órán keresztül is kitarthat a külön rendelhető 8 cellás akkumulátorral.

A közel sem eredeti formatervű, 1,3 kilogrammos, legvastagabb pontján is mindössze 19,8 milliméteres netbook mellé alapesetben egy 4 cellás akku jár, amellyel nagyjából felveheti a versenyt napjaink 9-10 hüvelykes kijelzővel szerelt, ám 3 cellás akkumulátorokkal szállított netbookjaival. A CES-en bemutatkozó netbook árával, további technikai adataival, illetve forgalmazásának kezdetével kapcsolatos részleteket az MSI még nem közölte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.