Szerző: Bányai György

2008. szeptember 3. 16:24

A Logitech három új billentyűzetet mutatott be

A hazánkban is igen kedvelt Logitech három új modellel szélesítette amúgy sem szűkös billentyűzet-kínálatát. Az újdonságok között pengevékony, háttérvilágítással ellátott modell is található.

[HWSW] A hazánkban is igen kedvelt Logitech három új modellel szélesítette amúgy sem szűkös billentyűzet-kínálatát. Az újdonságok között pengevékony, háttérvilágítással ellátott modell is található.

A Logitech három új billentyűzete közül az Illuminated Keyboard lehet a legizgalmasabb modell: mivel gombjai állítható erősségű háttérvilágítással is rendelkeznek, ezért fénytelen hangulatvilágítás mellett sem kell vakon gépelni vele. A billentyűzet az eddigi legvékonyabb modell, vastagsága mindössze 9,3 milliméter, emellett szélessége és mélysége, valamint a gombkiosztása is átlagos. A billentyűzet útját 2,2 milliméterről 3,2 milliméterre emelték, ezáltal nőtt a gépelési komfort is. Az Illuminated Keyboard 80 dolláros áron érhető el októbertől.

A trió egy, olyan billentyűzetet is tartalmaz, mely kifejezetten a noteszgépek tulajdonosainak készült. A 22 milliméter vékony, notebook billentyűzetet kiváltó újdonság teljes méretű, ezért rajta a numerikus gombsor is megtalálható. A gyártó a diNovo for Notebooks billentyűzetet úgy tervezte, hogy az illeszthető legyen a Logitech Alto Express és Alto Connect asztali laptopállványokhoz is. E szálcsiszolt alumínium csuklótámasszal rendelkező billentyűzet is októberben, de a fenti modellnél drágábban, 99 dolláros áron jut a boltokba. A gyártó a hosszú, hároméves elemélettartamot a továbbfejlesztett vezeték nélküli technológiája miatt ígéri.

Új Logitech billentyűzetek
Új Logitech billentyűzetek

A harmadik újdonság, a Logitech Cordless Desktop S520 egy vezeték nélküli optikai egér-billentyűzet páros, melyet egy, hajlott ívekkel tűzdelt stílusú billentyűzet és egy lézeres egér alkot. Az elemélettartam itt sem rövid, a billentyűzet tizenöt, az egér pedig nyolc hónapot üzemelhet az elemek cseréjéig. A teljes méretű billentyűzet programozható gyorsgombokat, az Office irodai alkalmazások tagjait indító és a multimédiás alkalmazásokhoz tartozó dedikált gombokat is tartalmazza. Az S520 szeptembertől kereshetjük a boltok polcain, ára 60 dollár körül alakul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról