Szerző: Ady Krisztián

2007. október 11. 14:43

Nem az ár állhat falként a hazai internetpenetráció növekedése előtt

2007 augusztusában is a kábelmodemes előfizetők száma növekedett erősebb ütemben százalékos értéket nézve, összességében azonban alig nőtt tovább a hazai internetpenetráció -- az árak drasztikus, béka feneke alá csökkenésével sem nőtt jelentősen az elmúlt hónapokban. A jelek szerint már nem az internetelőfizetés ára áll falként az újabb előfizetők csatlakozása előtt.

[HWSW] 2007 augusztusában is a kábelmodemes előfizetők száma növekedett erősebb ütemben százalékos értéket nézve, összességében azonban alig nőtt tovább a hazai internetpenetráció -- az árak drasztikus, béka feneke alá csökkenésével sem nőtt jelentősen az elmúlt hónapokban. A jelek szerint már nem az internetelőfizetés ára áll falként az újabb előfizetők csatlakozása előtt.

A négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek száma augusztusban 2,57 százalékkal közel 367 ezerre növekedett, míg a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma mindössze 1,31 százalékkal nőtt 703 ezerre. Az önkéntes adatközlésre épülő gyorsjelentés szerint a szélessávú hozzáférések összesített száma augusztus végén 1 millió 70 ezer volt.

A jelentésben szereplő négy legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon ugyanakkor csak 75-80 százalék körüli, így – a vezeték nélküli, például mobil internethozzáféréseket nem számolva – a teljes hazai szélessávú előfizetői tábor közel 1,2 milliósra rúghat.

NHH vezetékes gyorsjelentés 2007. augusztus

Az ADSL internetelőfizetések ára a folyamatos akcióknak és árcsökkentéseknek köszönhetően mára korábban elképzelhetetlen szintre süllyedt, ma már kevesebb mint 2500 bruttó forintért is lehet egy hónapnyi 1,2 megabites kapcsolatot vásárolni, ez körülbelül annyi, mint két multiplex mozijegy ára. A forgalmi korlátos ADSL-csomagok ára még ennél is alacsonyabb.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.