Szerző: Bőle György

2020. november 19. 00:04

Rajzás: a Scrum méltatlanul alulhasznált fegyvere

Rajzás, angolul swarming. Ezzel a szóval meglepően kevesen találkoznak azok közül, akik úgy tudják, Scrumban dolgoznak.

A kifejezés nem szerepel a Scrum Útmutatóban sem. Mégis, a Scrum létrehozója az egyik legfontosabb csapatmunka módszerként említi, szerinte ez segít a csapatoknak igazán felgyorsulni. Swarmingnak hívják azt a jelenséget, amikor szinte az egész fejlesztő csapat egyetlen product backlog elemre, problémára fókuszál, és mindenki, aki hozzá tud tenni a feladathoz azon dolgozik, hogy az minél előbb elkészüljön. Így nem kell várni az architectre, a frontendesre, a tesztelőre, hanem azonnal rendelkezésre állnak.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x)

Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

Itthon kódolják a bevásárlás jövőjét (x) Magyarországról kapnak IT támogatást a Tesco közép-európai online bevásárlóközpontjai.

Guthy Miklós, a Sticky Note szakértője a HWSW free! meetup-sorozat 2020. november 17-i, Scrum otthonról című állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában megmutatja, hogyan lehet alkalmazni otthonról. A távmunka keretei között a swarming sokkal nehezebben jön létre, éppen ezért külön kell rá figyelni, teret adni neki - ebben próbál segíteni az előadás.

Tanulnál Mikitől? Gyere el a HWSW 2021. június 1-jén kezdődő, 6 alkalmas, 12 órás, Scrum Update című gyakorlatorientált, online képzésére, ahol Miki vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

15:20
 

Rajzás: a Scrum méltatlanul alulhasznált fegyvere - Guthy Miklós (Sticky Note Consulting)

Még több videó

Május végén ismét 3 alkalommal jelentkezünk, lesz CI/CD, Flutter, és one-man-show is, ahol alaposan bemutatkozik a Tekton, a K8s natív pipeline.

:
a címlapról