Szerző: Bőle György

2020. november 19. 00:04

Rajzás: a Scrum méltatlanul alulhasznált fegyvere

Rajzás, angolul swarming. Ezzel a szóval meglepően kevesen találkoznak azok közül, akik úgy tudják, Scrumban dolgoznak.

A kifejezés nem szerepel a Scrum Útmutatóban sem. Mégis, a Scrum létrehozója az egyik legfontosabb csapatmunka módszerként említi, szerinte ez segít a csapatoknak igazán felgyorsulni. Swarmingnak hívják azt a jelenséget, amikor szinte az egész fejlesztő csapat egyetlen product backlog elemre, problémára fókuszál, és mindenki, aki hozzá tud tenni a feladathoz azon dolgozik, hogy az minél előbb elkészüljön. Így nem kell várni az architectre, a frontendesre, a tesztelőre, hanem azonnal rendelkezésre állnak.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Guthy Miklós, a Sticky Note szakértője a HWSW free! meetup-sorozat 2020. november 17-i, Scrum otthonról című állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában megmutatja, hogyan lehet alkalmazni otthonról. A távmunka keretei között a swarming sokkal nehezebben jön létre, éppen ezért külön kell rá figyelni, teret adni neki - ebben próbál segíteni az előadás.

Tanulnál Mikitől? Gyere el a HWSW 2021. június 1-jén kezdődő, 6 alkalmas, 12 órás, Scrum Update című gyakorlatorientált, online képzésére, ahol Miki vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

15:20
 

Rajzás: a Scrum méltatlanul alulhasznált fegyvere - Guthy Miklós (Sticky Note Consulting)

Még több videó

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 17:08

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.