Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 22. 14:48

Scrum: mire jó a story pont és mire nem?

Ismerkedjünk meg a scrum egyik alapvető, és kiemelten fontos "mértékegységével"!

Mit mér? Hogyan adható össze? Van mértékegysége? Hogy becsüljük meg? Tartalmazza az időt? Egyénenként értelmezhető? Elveszíthető? Mi jár érte? Mit pontozzunk? A HWSW free! meetup-sorozat 2020. április 2-i SCRUM All Star állomásán felvett előadásában Hülber Attila, a Lechner Tudásközpont Product Ownere a központban bevezetett agilis módszertan szerint működő csapatok több fórumon átbeszélt tapasztalatai nyomán ad segítséget a story pontozás értelmezéséhez.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A story pontokkal a scrum csapatok a hagyományos, órákkal számoló becsléssekkel ellentétben nem azt próbálják meghatározni, hogy egy adott feladat lezongorázása mennyi időbe telik, sokkal inkább, hogy egy másik feladathoz képest mennyi erőforrást igényel. A story pontok kvázi relatív mértékegységként jelzik, mekkora erőfeszítéssel végezhető el egy-egy feladat. A fenti kérdésekkel az alakuló csapatok biztosan, de akár tapasztalt scrum-olók is találkozhatnak.

18:39
 

Scrum: mire jó a story pont és mire nem? - Hülber Attila (Lechner Tudásközpont)

Még több videó

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 06:26

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!