Szerző: Bőle György

2023. szeptember 6. 17:10

Mi a különbség a docker run és a kubectl apply között?

Gyorstalpalónkban picit a konténerek futtatása mögé nézünk.

A Docker mára szinte minden fejlesztő eszköztárában megtalálható. Olyan természetesen indítunk konténereket a docker run paranccsal, mintha az idők kezdete óta ezt csinálnánk. Bár a Kubernetes neve is ismerősen cseng már a legtöbbeknek, összetettségének köszönhetően mégsem válik ilyen könnyen a napi rutin részévé.

Popszakma, hackerek, menőzés

A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Popszakma, hackerek, menőzés A hacker karaktere régóta jelen van az irodalomban és a filmiparban, tevékenységük és társadalmi megítélésük sokat változott azóta. A weekly adásban ezt beszéltük ki.

Sági-Kazár Márk (Cisco / Banzai Cloud) a HWSW free! meetup-sorozat Kubernetes állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadása során megnézzük, hogyan működik a konténerek futtatása Docker és Kubernetes alatt, illetve milyen különbségek vannak felhasználói szemszögből.

21:24
 

Mi a különbség a docker run és a kubectl apply között?

Még több videó

A sorozat október 17-i, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

a címlapról

sar ügy

1

Az NMHH is figyeli a francia iPhone gate-et

2023. szeptember 29. 11:17

Egyelőre továbbra sincs bizonyíték arra, hogy az iPhone 12 felhasználókat az egészségügyi határértéket meghaladó sugárzás éri.