Szerző: Bőle György

2023. április 25. 13:16

Bevezetés a service mesh világába [demóval]

A Kubernetes ökoszisztéma dinamikus bővülésével új infrastruktúra réteg került bevezetésre: ez a service mesh!

A service mesh lényege, hogy a konténerizált szolgáltatásokat sosem engedik közvetlen kommunikálni egymással, helyette a forgalmat mindig proxy szervereken keresztül terelik. Így az alkalmazások közötti hívások proxy szervereken haladnak keresztül, melyeket egy egységes környezetben tudunk együttesen menedzselni. Ezzel nagyon sok folyamatot be tudunk hozni az infrastrukturális szintre, mint például a konzisztens monitoring és forgalom menedzsment, security ellenőrzések, mTLS, automatikus hibakezelés.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Megyesi Péter (LeanNet) az alább megtekinthető átfogó workshop keretein belül bemutatja a service mesh kialakulásának rövid történetét, architektúrájának felépítését, és a manapság elérhető népszerű eszközöket, majd demózza, milyen use-case-eket lehet velük egyszerűen megvalósítani.

Érdekel a téma? Gyere el a HWSW 2023. május 2-án kezdődő, 6 alkalmas, 18 órás, a service mesh alapjait bemutató online képzésére, ahol Péter vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

01:45:48
 

Bevezetés a service mesh világába [demóval]

Még több videó
a címlapról