Szerző: Hlács Ferenc

2019. november 5. 13:56

DevSecOps: ha gyors a deploy, a security folyamatoknak is skálázódni kell

Az erőforrásokban eddig sem dúskáló security csapatok munkafolyamatait, a DevOps fenekestül felforgatta, így egyik pillanatról a másikra szűk keresztmetszetté váltak a szervezetben - nézzük meg, hogy ad választ kihívásaikra a DevSecOps!

Az agilis módszertanok és a DevOps elterjedésével a fejlesztőcsapatok a korábbiakhoz képest hihetetlen sebességgel tudnak reagálni az ügyféligényekre, és már egyáltalán nem kirívó, ha egy cégnél naponta több tucatszor változik az éles környezet. Ez a tempó alapjaiban borította fel az erőforrásokban eddig sem dúskáló security csapatok munkafolyamatait, akik egyik pillanatról a másikra szűk keresztmetszetté váltak a szervezetben. Ezekre az új kihívásokra adott válaszként született meg a DevSecOps. Ottucsák József, a TrueMotion senior biztonsági mérnökének idén áprilisi HWSW free! DevOps meetupon tartott előadása bemutatja, hogy milyen változásokat hozott ez az új trend és milyen trükkökkel oldható meg a biztonság skálázhatósága a CI/CD pipeline-on belül és kívül.

Ha tetszett az előadás, az idén november 27-28-án rendezett HWSW mobile! digitális termékfejlesztői konferencia fejlesztői szekciójára is érdemes ellátogatni, amelyen számos DevOps témájú előadás is terítékre kerül. A konferencián Ottucsák József egy három órás, mély, gyakorlatorientált workshopot is tart majd, DevSecOps: biztonság a continuous delivery pipeline-ban címmel.

18:01
 

DevSecOps: a gyors deploy-t, a security folyamatoknak is követni kell - Ottucsák József (TrueMotion)

Még több videó
a címlapról