Szerző: Bőle György

2021. július 16. 11:37

Perszonalizáció: itt van már a kánaán?

A régi iparágakat nem a technológia végzi ki, hanem az ügyfélélmény hiánya.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az elmúlt bő évtized fejlődési iránya az automatizáció-digitalizáció volt. Ebbe tagozódik az AI-forradalom, a chatbotok és számtalan más technológia is, a lényeg viszont közös, olyan szolgáltatásokat-termékeket nyújtani a felhasználóknak tömegesen, amire eddig egész egyszerűen nem volt lehetőség. Vinnai Balázs a 2018-as HWSW digitális termékfejlesztési konferencián tartott és alább megtekinthető előadásában a pénzügyi szektor példáján keresztül mutatja be, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban.

14:59
 

Perszonalizáció: itt van már a kánaán?

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról