Szerző: Bőle György

2021. április 23. 11:37

Kivezeti a Docker támogatását a Kubernetes?!

Tavaly év végén nem kis pánikot okozott egy bejelentés, de a kép ennél jóval árnyaltabb, videónkban pedig elmagyarázzuk a változásokat.

Decemberi hír, hogy a Kubernetes egy új verziójában deprecated lesz a Docker támogatás. Ennek kapcsán nagy volt a felhördülés a community-ben, valójában azonban nem igazán van ok az aggodalomra, hiszen az esetek jelentős részében ez nem kéne, hogy komoly változásokat jelentsen. Egy jó ideje maga a Docker Engine is több komponensre lett darabolva, és a Kubernetes-ben "helyébe lépő megoldások" olyan szabványos építőelemek, amiket belül a Docker maga is használ.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Szabó Richárd, a Duelbox szoftvermérnöke a HWSW free! meetup-sorozat 2021. március 30-i, dockeres állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában elmagyarázza, hogy ez a változás mit jelenthet a gyakorlatban, és ennek kapcsán kitér arra is, hogy nagy vonalakban hogyan épül fel a Docker Engine, mik a közös pontok az új, hivatalosan támogatott környezettel.

A téma iránt érdeklődők a Docker alapjaival a HWSW 2021. április 19-én kezdődő, 6 alkalmas, 12 órás, gyakorlatorientált online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

12:20
 

Kivezeti a Docker támogatását a Kubernetes?! - Szabó Richárd (Duelbox)

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról