Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 22. 11:46

Fejtél-e már tehenet mobilappal?

A tejiparban is van helye az IoT-nak: így tejelhetnek 30 százalékkal többet a tehenek, egy felturbózott fejőgépnek és a hozzá tartozó alkalmazásnak hála.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az előadás fókusza a mezőgazdaság egyik problémájára, illetve az arra adott első körös, IoT-alapú megoldásra, valamint annak továbbfejlesztési lehetőségeire irányul. Door András, a CodeVision alapítójának 2017. november 29-i HWSW mobile! konferencián elhangzott előadásában a tejipar egyik aktuális, a termelést negatívan befolyásoló jelenségére kidolgozott fejlesztéssel mutatja be, hogy az IoT és a mobilalkalmazások ipari jellegű felhasználásának kombinációja az ipar egyik legfontosabb mérföldköve. András és csapata a fejőgépre egy Bluetooth LE hardveregységet csatlakoztat, ami nyomásmérő szenzort tartalmaz - a méréseket ipari mobileszköz rögzíti, amelyet aztán a fejlesztők egyedi algoritmus alapján értékelnek és vizualizálnak. A CodeVision megoldásával körülbelül 30 százalékos tejhozam növekedés érhető el.

18:05
 

Fejtél-e már tehenet mobilappal? - Door András (CodeVision)

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról