Szerző: Koi Tamás

2023. november 10. 12:52

Miért van az, hogy ha mobilfotózás, akkor csakis iPhone?

A mobilfotózás ma már nem úri huncutság, hanem milliárdok számára megadatott kreatív, önkifejező lehetőség, a profiknak pedig egy újabb eszközt ad a kezükbe a méregdrága digitális kamerák mellé.

Az okostelefonok az évek során kitermeltek pár százmillió alkalmi fotóst, miközben egyre több profi is használ telefont a munkáihoz, emellett kifejezetten rangos díjakat osztogatnak a legjobban sikerült felvételek készítőinek.

A mobilokba szerelt kamera eközben egyre jobb és fejlettebb, de van-e értelme a megapixel-hajhászásnak, miért vannak túlsúlyban az Apple termékek a profik körében és miért nyírja ki ezt a területet is szép lassan a TikTok?

Ezekről beszélgettünk két vendégünkkel, Keresnyei Vince fotós, mobilfotóssal, illetve Csanádi Márton fotoriporterrel és képszerkesztővel.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten és a Google Podcasten.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

0

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.