Szerző: Koi Tamás

2023. augusztus 18. 10:54

A 2G-t lekapcsolni nem kell félnetek...

A 2G a mobilkommunikáció egyik alapja egészen a '80-as évek vége, a '90-es évek eleje óta, a kor azonban már alaposan meglátszik rajta - nem elsősorban a hangminőség vagy a csigalassú adatátvitel, sokkal inkább a biztonsági parák kapcsán.

Semmi pánik, a 2G-s mobilhálózatok - legalábbis Európában - a mobilszolgáltatók szolgáltatáskínálatának legmegbízhatóbb alappillérei, ezért még jó darabig velünk is maradnak majd.

De vajon ugyanolyan biztonságosak-e ezek a hálózatok, mint amennyire megbízhatók? Ezt a kérdést jártuk körbe a Google augusztus eleji blogposztja nyomán Tomcsányi Domonkossal, az Accenture fekete öves mobilhálózat-biztonsági szakértőjével.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról