Szerző: Bőle György

2023. július 28. 10:05

Szia, bér?

Az informatikusok és a recruiterek között meglévő káros szakadék megszüntetéséhez párbeszéd, sok önkritika, és kölcsönös változás szükséges. A friss kraftie adásban hídépítésbe kezdtünk.

A HWSW podcast-sorozat 12. kraftie adásában kimaxoltuk a stúdióban mind a hölgyek, mind az egy négyzetméterre eső HR szakemberek számát is. Szó volt Linkedin szőnyegbombázásról, borzalmas álláshirdetésekről, Tindernek használt Linkedinről, feszengő recruiterekről, tanulásról, és a kulturált párbeszédről is - ahhoz ugyanis, hogy a magyar IT-piac egy érettebb stációba váltson, nagyon sok változás szükséges mindkét oldaltól. Takács Kincsővel (Nvidia) és Balogh Rékával (Lufthansa Systems) nyakig elmerültünk ennek a jelenleg nem éppen ideális viszonynak a bugyraiban. Szerintünk ez egy fontos adás, hallgassátok!

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon.

A kraftie eseménysorozat állandó támogatója a Tesco Technology.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról