:

Szerző: Koi Tamás

2023. július 7. 11:52

Salam Alaikum, Yettel!

A héten komoly hangsúlyt kaptak a tulajdonosváltások, hiszen mostanában jelentkezhet be a Yettel egy részéért az Etisalat, illetve a Pro-M Zrt. átvette a 4iG-től a Digi egykori mobilinfrastruktúráját. Minderről részletesen beszélünk a HWSW weekly legfrissebb adásában.

Reális az esélye annak, hogy arab tulajdon jelenjen meg a magyar távközlési piacon, az abu-dzabi székhelyű Etisalat ugyanis a hírek szerint bejelentkezett a Yettelért és a Cetinért, illetve azok egy részéért. Adásunkban sok mindent megtudhatsz az Etisalatról, mely - spoiler! - a Vodafone Csoport legnagyobb részvényese is.

Emellett szót ejtünk az augusztustól várható kínai germánium és gallium exporttilalmi intézkedésekről és az ex-Digi hálózatról, ami idővel a készenléti szervek dedikált szélessávú kommunikációs infrastruktúrájává válik.

Az adásban hivatkozott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk. Adásainkat megtaláljátok SoundCloudonSpotify-on, Apple Podcasten, és Google Podcasten.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról