Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 14. 12:43

A tajvani alaplapgyártóknál vannak a Tualatin processzorok mintapéldányai

[Digi Times] Az Intel megkezdte a 0,13 mikronos Tualatin magos processzorok mintapéldányainak szállítását a tajvani alaplapgyártók számára.

Az Intel roadmapja szerint a Tualatin főként mobil megoldás, az asztali gépekbe továbbra is a Pentium 4 az első számú processzor. Ezért a tajvani alaplapgyártók csak a megrendelt mennyiségű Tualatin alaplapot gyártják majd és inkább a Pentium 4-re koncentrálnak.

Az Intel július közepére tervezi a Tualatin magos mobil processzorok bemutatását. A chipek induló órajele 1 GHz lesz és Intel Pentium III néven kerülnek kereskedelmi fogalomba.

A Tualatin eredetileg májusra tervezett bejelentése tehát nem történt meg. Az Intel azt is elárulta az alaplapgyártóknak, hogy a júliusi premier ellenére a szállítások csak a harmadik negyedévben kezdődnek majd. Az alaplapgyártók mindenesetre már felkészültek a Tualatint támogató alaplapok gyártására.

A Tualatin nem lesz a Pentium 4 ellenfele. Egyfelől nagyon későn kezdődik meg a gyártása, másfelől drágább is lesz a Pentium 4 chipeknél. A Tualatin magos Pentium III chipek asztali verziójából az 1,13 GHz-es modell 268 dollárba kerül majd, az 1,2 GHz-es kivielért pedig 294 dollárt kérnek.

Az 1 GHz-es mobil Tualatin induló ára 401 dollár lesz, az 1,13 GHz-es verzió pedig 637 dollárba fog kerülni. A notebook-gyártók szerint a gyors árcsökkenések ellenére a Tualatin sokáig csak a legfelsőbb kategóriás hordozható gépekben lesz megtalálható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról